dinsdag 28 maart 2023
30 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
5
(1)

Districtscommissaris start project eigen bermonderhoud

lees ook ...

FONDS van het Kabinet van de President, Particulier- of Staa...

Er is uit het Sociaal Fonds van het Kabinet van de President geld vrijgemaakt voor de renovatie van een Mandir aan de Gangaram Pandayweg. Dit project wordt uitgevoerd door het ministerie van Openbare ...

De districtscommissaris van Wanica Noord-West Suraksha Hirasingh heeft in het kader van een schoon milieu  op maandag 15 februari 2021 een kick-off gegeven voor een campagne voor burgers om hun bermen en lozingen (de onderhoudsstrook) zelf schoon te maken en te onderhouden. De bestuursambtenaren en ressortraadsleden doe dit samen met  met de burgers van de desbetreffende ressorten. De campagne is na de kick-off in de verschillende ressorten  voortgezet.

Naar aanleiding van deze campagne hebben de wijkbewoners van de Henkie Spalburgweg en de Johan Zebedaweg in samenwerking met de rr-leden van Sophia’sLust Oost-West op eigen initiatief een wijkbestuur opgericht. Het doel van dit bestuur is om middels een goed uitgewerkt plan van aanpak de wegen, de bermen en hun omgeving zelf te onderhouden.

De begroting voor dit project wordt voor 80% uit eigen middelen door de burgers  gedekt. Waar nodig zal er een verzoek gedaan worden aan de bevoegde autoriteiten voor ondersteuning. Zo zijn de lozingen opgeschoond door een graafmachine van het ministerie van Openbare Werken, waarbij de buurtbewoners zelf zijn ingekomen met brandstof. Tevens is de weg geëgaliseerd met  financiële middelen van de burgers zelf.

De burgers van de omgeving Richard van Geenenweg hebben in samenwerking met de rr-leden van Saramaccapolder het initiatief genomen om de kuilen van de weg middels base course te dichten. Zij hebben hiervoor zelf de financiële middelen gecollecteerd. Het commissariaat Wanica Noord-West heeft, op verzoek van de burgers, transport equipment beschikbaar gesteld om de base course te kunnen transporteren en het ministerie van Openbare Werken heeft hun een machine beschikbaar gesteld om de base course te egaliseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

3 REACTIES

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDistrictscommissaris start project eigen bermonderhoud