zaterdag 10 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
0
(0)

Districtsbewoners kunnen zich nu ook laten vaccineren

lees ook ...

Regering beschermt rijke criminelen en vertrapt het arme vol...

De roof gaat door: men kan zien dat de activiteiten van het wegdragen van grote boomstammen rustig doorgaat en nu onder politiebegeleiding. Een jonge chauffeur zegt aan de reporter van D-tv dat Yokoha...

Na Paramaribo kunnen personen die woonachtig zijn in de districten zich ook laten vaccineren tegen het Covid-19-virus. Burgers van Wanica en omgeving konden vandaag terecht in het Regionaal Ziekenhuis Wanica. Ook dit weekend komt het district Nickerie aan de beurt. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid geeft aan, dat op 10 april het district Brokopondo aan de beurt is. Dit alles zal te Brownsweg plaatsvinden.

Ook in het district Marowijne zullen burgers gevaccineerd worden. De bewindsman gaf aan tijdens een werkbezoek in het Boven Suriname/Tapanahonygebied een krutu te hebben bijgewoond met het traditioneel gezag. Dit gebeurde samen met de staf van Volksgezondheid en de Medische Zending. Er was onduidelijkheid en onwetendheid over het vaccin. Deze zaken zijn goed besproken. Het traditioneel gezag heeft besloten het vaccin te accepteren.

Het programma om de overige delen van het land aan te doen en de burgers te vaccineren wordt uitgerold. Zo wil de overheid alle burgers in de gelegenheid stellen om gratis het prikje in ontvangst te nemen. Volgens de minister is de target van 10.000 vaccinaties deze week gehaald. Meer dan 20.000 personen hebben intussen het AstraZeneca prikje toegediend gekregen.

Een ander goed nieuws is, dat gisteren een partij van 24.000 doses AstraZeneca vanuit de COVAX-faciliteit is gearriveerd. Er is nu een ruime voorraad beschikbaar, terwijl binnenkort nog twee tranches van 24.000 doses verwacht worden. De vaccinaties gaan onverkort door, bevestigde minister Ramadhin. De minister is ook ingenomen met de bijdrage die het bedrijfsleven gegeven heeft tijdens de vaccinatiecampagne.

Minister Ramadhin is ook tevreden over de participatie van de burgers. Hij roept de samenleving op om zich ook tijdens de Phagwa-viering, 27 maart, te houden aan de maatregelen. Door zich te houden aan de Covid-regels kan een derde golf van besmettingen voorkomen worden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDistrictsbewoners kunnen zich nu ook laten vaccineren