Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Districtentoer Surinaamse regering tot nader order uitgesteld vanwege COVID-19

Geplaatst

op

Chan Santokhi Tijdens Plechtigheid Geinstalleerd Als President Van Suriname

De bezoeken aan verschillende districten die de Surinaamse regering onder leiding van president Chan Santokhi is gestart zijn tot nader order uitgesteld. Deze mededeling heeft het staatshoofd gisteren gedaan tijdens het bezoek van de regeringsdelegatie aan het district Wanica. Tijdens de bezoeken kan de handhaving van de naleving van de COVID-19-protocollen door alle aanwezigen, niet gegarandeerd worden. De resterende bezoeken zullen op een later tijdstip plaatsvinden, zei het staatshoofd.

Vanaf de regering begonnen is met het bezoeken van districten is het vaak druk op de verschillende locaties. Intussen zijn vijf ministers uit het kabinet besmet met het coronavirus. Kort na de viering van de Dag der Marrons op 10 oktober te Poesoegroenoe werd duidelijk dat minister Diana Pokie van Grondbeleid en Bosbeheer positief was getest op het COVID-19-virus. Daarna volgden nog vier andere ministers. Het gaat om Gracia Emanuël (Regionale Ontwikkeling en Sport), Kenneth Amoksi (Justitie en Politie), Reshma Kuldipsingh (Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken) en David Abiamofo (Natuurlijke Hulpbronnen).

Donderdag is tijdens de assembleevergadering dyugudyugu ontstaan, omdat tijdens de vergadering informatie NDP-fractieleider Rabin Parmessar bereikte dat minister Amoksi ook positief was getest. De minister had toen de zaak werd aangekaart, de zaal al in stilte verlaten.

Als het aan president Santokhi lag was de vergadering die over onderwijs ging voortgezet, omdat de stoel waarop Amoksi naast het staatshoofd en de locatie waar de bewindsman zat al waren ontsmet. Assembleevoorzitter heeft ervoor gekozen om de vergadering tot nader order te verdagen vanwege de COVID-19-protocollen die ook DNA naleeft.

Intussen is bekend dat assembleelid Miquella Soemar-Huur ook positief is getest. Het parlementsgebouw is gisteren ontsmet.

Culturu.com

Reageer op dit bericht
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties


Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen