donderdag 28 september 2023
26.6 C
Paramaribo
17.6 C
Amsterdam
5
(1)

Discussieavond onderzoekt de impact van Javaanse politieke integratie

lees ook ...

Wegomlegging in verband met oefening Erewacht

In verband met de presentatie van de jaarbegroting, waarbij er een erewacht gevormd wordt, maakt het Korps Politie Suriname (KPS) bekend, dat er op woensdag 27 en vrijdag 29 september 2023, vooroefeni...

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) heeft tijdens een discussieavond in Ballroom Torarica het belang benadrukt van de Javaanse gemeenschap om hun politieke aandeel op te eisen. Het thema van de avond, georganiseerd door het Platform activiteiten viering Javaans Nieuwjaar, was de integratie van Javanen in de politiek en wat het hen heeft opgeleverd.

De minister betreurde het feit dat geen enkele Javaanse parlementariër op eigen kracht is verkozen, en benadrukte de noodzaak van eenheid onder de Javanen voor de volgende generatie en het welzijn van heel Suriname. Somohardjo merkte op dat Suriname een uniek land is met zijn diversiteit, waarvan de Javaanse gemeenschap een belangrijk onderdeel vormt.

Hij benadrukte dat elke Surinamer en politieke partij het recht heeft om mee te praten over de ontwikkeling van het land. Minister Somohardjo gelooft dat de discussieavond een waardevolle bijdrage kan leveren aan een kwalitatief betere democratie.

De voorzitter van het Platform, Mohamad Nasier Eskak, benadrukte dat de kracht van Suriname ligt in de mogelijkheid voor elke etnische groep om vooruitgang te boeken. Hij gelooft dat het bundelen van verschillende groepen kan leiden tot vooruitgang en veerkracht van de Surinaamse natie.

Tijdens de avond deelden verschillende sprekers, waaronder PL-voorzitter Paul Somohardjo, hun perspectieven op de integratie van Javanen in de politiek. Voorzitter Somohardjo benadrukte het belang van samenwerking en bundeling van Javaanse politieke krachten, zonder blokvorming. Hij benadrukte dat zijn partij, de Pertjajah Luhur (PL), een nationale partij is, maar met de Javaanse gemeenschap als basis.

De discussieavond werd bijgewoond door politiek analist Hans Breeveld, Saridjan-Tjokro, voormalig minister Soewarto Moetadja en andere prominente figuren. Het evenement bood een platform voor een breed scala aan meningen en inzichten over dit onderwerp.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiscussieavond onderzoekt de impact van Javaanse politieke integratie