donderdag 25 juli 2024
31 C
Paramaribo
15.4 C
Amsterdam
0
(0)

Discipline en doorzettingsvermogen essentieel voor succes in bijscholingsproject

lees ook ...

Tata Colin Plein wordt Tourist Information Center

Het Tata Colinplein in Coronie wordt veranderd in een Tourist Information & Visitor Center naar het model van Wakapasi naast de Palmentuin in Paramaribo. Dit is een initiatief van het directoraat ...

Het ministerie van Arbeid Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AWJ) heeft op 15 september 2023 een project gelanceerd voor omscholing en bijscholing van werkzoekenden die tijdens de COVID-19-pandemie hun baan verloren. Geregistreerde personen in het COVID-registratiebestand van AWJ kunnen kosteloos vaktrainingen volgen bij SAO, SHTTC en SPWE, in samenwerking met RACO.

De trainingen variëren van 5 dagen tot 4 maanden. Naomi Esajas-Friperson, onderdirecteur Arbeidsmarkt en voorzitter Raad van Bestuur SAO en Raad van Toezicht SPWE, benadrukt dat de impact van de pandemie nog voelbaar is, maar dat dit geen belemmering mag zijn voor ontwikkeling.

Het doel is om deelnemers betere kansen op de arbeidsmarkt te bieden. AWJ zal ook begeleiding bieden voor het vinden van een geschikte baan na de training. Joyce Lapar, directeur SAO, benadrukt discipline en verdere scholing voor succes. Etienne Etman, directeur SPWE, ziet discipline en doorzettingsvermogen als sleutels tot succes en verwacht volledige inzet van de deelnemers.

Nazara Kranenburg, directeur SHTTC, hoopt dat alle deelnemers slagen en waardeert het ministerie voor het bieden van kansen voor persoonlijke ontwikkeling. Brian Creebsburg, hoofd Dienst der Arbeidsbemiddeling, motiveert de deelnemers om deze kans te grijpen en het traject succesvol af te ronden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiscipline en doorzettingsvermogen essentieel voor succes in bijscholingsproject