dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
0
(0)

Directoraat Visserij bezoekt Nickerie

lees ook ...

Prijzen babyvoeding bij winkelcontrole direct teruggedraaid

De Economische Controle Dienst (ECD) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) heeft controle- werkzaamheden gedaan in het district Wanica. De actie ri...

Het directoraat Visserij van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft onlangs een tweedaags bezoek gebracht aan het rijstdistrict Nickerie.  De delegatie onder leiding van directeur Visserij Parveen Amritpersad, onderdirecteur Zojindra Arjune en mariene bioloog Tomas Willems, voerde gesprekken met onder andere fuiknet vissers, vissers uit het Bigi Pan-gebied en anderen waaronder jachtopzieners en de politie. Er werden ook visvergunningen verstrekt aan de vissers van Coronie en Nickerie.

Het doel van het bezoek was op de eerste plaatst om onderzoek te doen naar de feiten en omstandigheden waaronder visserijactiviteiten in het Bigi Pan gebied ontplooid worden en deze te registreren. Dit naar aanleiding van onder andere het verzoek van de vissers om met monofilament netten, beter bekend als plastieke Chinese netten te mogen vissen. De vissers maakten van de gelegenheid gebruik zaken te bespreken.

De directeur gaf aan dat de vissers oog en oor zijn van het ministerie van LVV in het Bigi Pan-gebied aangezien zij het gebied goed kennen. Gebruik makend van de gelegenheid, drukte de directeur de vissers op het hart om hun verantwoordelijkheid te nemen en duurzame visserij in het gebied te blijven garanderen. Een ieder was het er mee eens dat een goed waterpeil in het Bigi Pan-gebied van groot belang is voor de gezondheid en herstel van het visbestand. Na het gesprek met de vissers kregen de directeur en delegatie een rondleiding in het Bigi Pan-gebied.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectoraat Visserij bezoekt Nickerie