maandag 26 februari 2024
33 C
Paramaribo
5 C
Amsterdam
5
(2)

Directoraat Veeteelt versterkt handhavingscapaciteit met zeven nieuwe BAVP’ers

lees ook ...

Surinaamse regering dringt aan op dringend energiebesparend ...

De regering van Suriname heeft tijdens een buitengewone regeringsvergadering op 23 februari 2024 de dringende noodzaak benadrukt van zuinig energieverbruik in de samenleving. Tijdens deze vergadering,...

Zeven medewerkers van het directoraat Veeteelt binnen het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) hebben met succes hun opleiding tot Buitengewoon Agent van Politie (BAVP) bij het Korps Politie Suriname (KPS) voltooid. Deze medewerkers, werkzaam op de afdelingen Keuringsdienst, Port Health en Veeteeltkundig Onderzoek en Ontwikkeling, zullen gezamenlijk met de eerste groep BAVP’ers, die hun certificaat in december 2021 hebben ontvangen, toezicht houden op onder andere de handhaving van de bestaande veeteeltwetgeving, met name de “Wet Inspectie Vlees en overige Dierlijke Producten.”

Tijdens de certificaatuitreiking op woensdag 13 december benadrukte de directeur van Veeteelt, Anand Chotkan, het belang van de nieuwe taken voor deze groep LVV-ambtenaren. Het ministerie van LVV speelt als verantwoordelijke voor agrarische producten en voedselveiligheid een cruciale rol als stakeholder van de Port Health Commissie. De directeur benadrukte dat de BAVP-opleiding zal bijdragen aan het voldoen aan internationale voorwaarden en standaarden voor deelname aan de handel in vlees en dierlijke producten tussen Suriname en verschillende landen.

Daarnaast draagt de opleiding bij aan het kunnen bieden van garanties voor de lokale productie. De nieuw opgeleide ambtenaren zullen verantwoordelijk zijn voor het waarborgen van de gezondheid van zowel mens als dier vanaf de grensposten waar ze gestationeerd zullen worden. De toevoeging van deze nieuwe BAVP’ers zal de uitvoeringscapaciteit van de Veterinaire Inspectie vergroten en zal leiden tot een strenger beleid met controles op ongereguleerde importen van veterinaire producten.

Faizel Willnis, onderdirecteur Veterinaire Diensten, benadrukte tijdens de ceremonie dat het succesvol afronden van deze opleiding een cruciale rol speelt bij het verbeteren van de efficiëntie van hun werk.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectoraat Veeteelt versterkt handhavingscapaciteit met zeven nieuwe BAVP’ers