dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
18.2 C
Amsterdam
0
(0)

Directoraat Sportzaken ondertekent samenwerkingsverband met Chinese Luen Thai Group

lees ook ...

Minister Somohardjo beëdigt nieuwe leden van hoofdstembureau...

Op 18 juli 2024 vond in het Lalla Rookhgebouw de installatie en beëdiging plaats van de voorzitters, waarnemend voorzitters, leden en plaatsvervangende leden van alle tien hoofdstembureaus. De beëdigi...

Het directoraat Sportzaken van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft deelgenomen aan het Suriname Economic and Trade Cooperation seminar van China (Guangdong). Diverse organisaties en functionarissen, waaronder de volksregering van China, de Chinese ambassade, de Suriname Chinese United Association (Scua), het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) waren hierbij aanwezig.

Het seminar, gehouden in de vergaderruimte van Kong Ngie Tong Sang, richtte zich op het onderzoeken van samenwerkingsmogelijkheden en mogelijke investeringen in de sectoren landbouw, veeteelt, visserij, sport, handel, en ondernemerschap in Suriname.

Tijdens het seminar heeft het directoraat Sportzaken een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met het Dongguan Luen Thai Supply Chain Park van de Luen Thai Group. Deze MoU beoogt het directoraat te voorzien van sportbenodigdheden en faciliteiten om de sportontwikkeling in Suriname te bevorderen.

Directeur Gordon Touw Ngie Tjouw benadrukte in zijn toespraak dat Suriname, net als Guangdong, moet overstappen van een traditioneel naar een modern model. Hij stelde dat Suriname over voldoende sporttalent beschikt, maar dat de sportaccommodaties te wensen overlaten. De sportdirecteur ziet een partnerschap als een ideale manier om deze uitdaging aan te pakken en de sportsector in Suriname naar een hoger niveau te tillen.

Dit partnerschap zal Suriname helpen om te profiteren van de expertise en middelen van de Luen Thai Group, wat cruciaal is voor de verbetering van sportfaciliteiten en de ontwikkeling van lokale sporttalenten. Het seminar markeert een belangrijke stap in de versterking van de banden tussen Suriname en China, met veelbelovende vooruitzichten voor de sportsector en andere economische domeinen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectoraat Sportzaken ondertekent samenwerkingsverband met Chinese Luen Thai Group