zaterdag 20 april 2024
27 C
Paramaribo
9.5 C
Amsterdam
0
(0)

Directoraat Sport van Ministerie van ROS zet beste beentje voort

lees ook ...

Julian Nagelsmann blijft Die Mannschaft trouw

De 36-jarige Julian Nagelsmann blijft tot en met het Wereldkampioenschap2026 bondscoach van het Duitselftal. De voormalige trainer van Bayern Munchen Nigel Nagelsmann heeft vrijdag zijn contrac...

Het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport wil het sportbeleid in Suriname naar een hoger niveau tillen en is daarom een samenwerking aangegaan met Iamgold op het gebied van Public Private Partnerschip. Het streven is om door deze samenwerking, dit jaar nog een kunstgrasveld aan te leggen op Nieuw Koffiekamp te Brokopondo.

Het ligt ook in de planning om een Jogging track neer te zetten op Lelydorp. Verder onderhoudt het onderdirectoraat SAR regelmatig de sportvelden en de speeltuinen. Ook het zwembad en het Indoor Stadion in Nickerie worden van het jaar gerenoveerd.

Het beleid van het ministerie is ook gericht op het identificeren en ontwikkelen van talenten. Het onderdirectoraat Recreatie en Sport organiseert daarom regelmatig sportactiviteiten en heeft in alle districten een dependance. Het dependance Commewijne heeft 18 februari aanstaande een fietstocht.

Ook stelt het onderdirectoraat sportleiders ter beschikking voor scholen, organisaties, tehuizen etc. Deze sportleiders zijn mensen die goed opgeleid zijn om op een verantwoorde wijze begeleiding te geven op het gebied van sport. De minister gaat voort met haar gemotiveerd team, om de geprojecteerde sportdoelen van de regering, te realiseren.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Sport, Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSportDirectoraat Sport van Ministerie van ROS zet beste beentje voort