woensdag 28 september 2022
26.6 C
Paramaribo
7.5 C
Amsterdam
5
(3)

Onderdirectoraat Afvalbeheer ruimt de stad op

lees ook ...

President Santokhi bezoekt Saya streetparty

President Chandrikapersad Santokhi was op zaterdag 24 september 2022 te gast bij de Saya Streetparty. Tijdens zijn toespraak gaf hij aan dat hij de hardwerkende Haïtianen waardeert. “Na wan grupu san ...

Er is onlangs een pilot gestart om de binnenstad te ontdoen van vuil en  petflessen en andere afvalsoorten. Het onderdirectoraat Afvalbeheer van het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), dat ressorteert onder het ministerie van Openbare Werken, is hiermee belast. Daklozen zijn tewerk  gesteld om de pet- en bierflessen en blikken op te ruimen.

Volgens Jason Gummels, onderdirecteur Afvalbeheer is het de bedoeling dat dit pilotproject de bewustwording opgang brengt voor een schoon Suriname. De gemeenschap kan helpen dit te bevorderen door netjes om te gaan met hun vuil. De daklozen die meehelpen met de opruiming ontvangen een vergoeding voor de uitgevoerde werkzaamheden. Tijdens de opruiming worden net-zakken gebruikt om de flessen en blikken te verzamelen, omdat het materiaal van deze vuilniszakken geen water vasthoudt.

Amazona Reclycling Company N.V. levert een bijdrage aan de zaak door een pick-up ter beschikking te stellen waarin de zakken afgevoerd kunnen worden. Na dit pilotproject in de binnenstad zal worden bekeken hoe dit gecontinueerd kan worden op landelijk niveau. Er zijn mensen die zich hebben opgegeven een handje mee te helpen in dit project. Voor een duurzame aanpak is bewustwording van de burger nodig, want als zij hun eigen vuil niet op straat gooien, blijft de omgeving schoon en kunnen de werkkrachten elders te werk worden gesteld.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameOnderdirectoraat Afvalbeheer ruimt de stad op