zondag 5 december 2021
24.4 C
Paramaribo
3.8 C
Amsterdam
0
(0)

Directoraat Landbouw krijgt laptop voor dataverzameling

lees ook ...

Santokhi nodigt zakenlui Dubai uit om te investeren in Surin...

In Dubai waar president Chandrikapersad Santokhi momenteel met een delegatie Suriname vertegenwoordigt op Expo 2020, heeft hij zakenlui uitgenodigd om te investeren in Suriname. “Ik nodig jullie allem...

Directeur  Landbouw, Yvette Rokadji van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) mocht de vorige week een laptop in ontvangst nemen van  waarnemend directeur Milieu, Ritesh Sardjoe  van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM). Dit, in het kader van het Third National Communication (NC3) project. De laptop zal worden aangewend om agrarische data te verzamelen en te analyseren met IPCC software.

“In het NC3 project is LVV in samenwerking met Stichting Bosbeheer en Bostoezicht mede verantwoordelijk voor dataverzameling binnen de agrarische en bos sector voor het calculeren van de uitstoot van broeikasgassen en het vaststellen van de bijdrage aan de totale landelijke uitstoot. Verder ligt het in de bedoeling, aan de hand van de resultaten, mitigerende maatregelen aan te bevelen om de uitstoot van broeikasgassen te beperken ,” zegt Iwan Samoender, Climate Change Focal Point van LVV.

Het is de bedoeling een databank op te zetten, die toegankelijk en transparant is voor alle partijen. Ook Rokadji vindt dit gebaar een goede aanvulling voor de aankomende Landbouw telling in 2023. De overhandiging vond plaats onder toezicht van Ivette Patterzon, Beleids- en juridisch adviseur van ROM.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectoraat Landbouw krijgt laptop voor dataverzameling