woensdag 17 juli 2024
28 C
Paramaribo
20 C
Amsterdam
4
(1)

Directoraat haalt grofvuil op in meerdere ressorten, buurtbewoners positief

lees ook ...

Vuilophalers geven de regering twee weken om zaken op orde t...

Vuilophalers hebben er genoeg van om de regering voor te schieten. Zij hebben aangekondigd om per 22 juli te stoppen met de werkzaamheden als er niet wordt uitbetaald. De ondernemers hebben vanaf janu...

Het ministerie van Openbare Werken heeft het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA) ingezet om de afgelopen twee dagen in het ressort Lelydorp, gelegen in district Wanica, groot huishoudelijk afval op te halen. Dit initiatief kwam voort uit verzoeken van ressortraadsleden die contact opnamen met OGA-onderdirecteur Jason Gummels.

Buurtbewoners werden gevraagd om hun afval zoals oud meubilair en kapotte machines langs de straat te plaatsen. OGA heeft op zaterdag 13 en zondag 14 mei in het ressort Lelydorp opgehaald.

Volgens Anroedh Rabin, coördinator grofvuilophaal bij het directoraat Openbaar Groen en Afvalbeheer (OGA), is het directoraat al een tijd bezig met het ophalen van grofvuil. Eerder werd dit al gedaan in het ressort Munder en de volgende op de lijst is het ressort Houttuin. Rabin geeft aan dat ze positieve reacties krijgen van de buurtbewoners en dat de vrachtkosten voor grofvuil naar Ornamibo hoog zijn. Daarom zijn mensen blij dat ze op deze manier van hun groot afval af kunnen komen.

Tine Pinas, secretaris van de ressortraad Lelydorp, zegt dat de grofvuilophaal vlot is verlopen. Ze legt uit dat de raadsleden zich maandelijks in verschillende wijken oriënteren om te zien wat er moet worden aangepakt. Het opruimen van grofvuil is een van de zaken waar buurtbewoners graag verandering in wilden zien. Dit is overigens de tweede keer dat deze actie in het ressort wordt uitgevoerd, aangezien er vorig jaar al een vergelijkbare actie was.

Pinas benadrukt het belang van een schoon milieu, wat bijdraagt aan de gezondheid van de gemeenschap door het voorkomen van ongedierte en ziekten. De raadsfunctionaris hoopt echter dat er meer wordt gedaan aan het onderhoud van de groene strook en dat het parkeerterrein op Lelydorp na activiteiten schoon wordt gemaakt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectoraat haalt grofvuil op in meerdere ressorten, buurtbewoners positief