donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Directoraat Cultuur renoveert drie monumentale panden in Paramaribo

lees ook ...

Fighting corruption is a priority

  President Chan Santokhi said in his annual speech on Thursday that fighting corruption will be a priority. And the fight against corruption will be intensified. The president said that t...

Het Directoraat Cultuur, heeft op woensdag 20 oktober contracten getekend om te komen tot het renoveren van de panden aan de Waterkant 30 en 32, waarin het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting is gevestigd en het pand aan de Mirandestraat 10, dat gebruikt wordt door het Ministerie van Justitie en Politie. Tijdens deze renovatiewerkzaamheden zal architectenbureau KDV Architects de supervisie doen.  Het gaat om drie monumentale panden.

Het Directoraat heeft dit kunnen realiseren via de Project Implementation Unit (PIU) van de IDB-lening, Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP). Deze lening van de Inter-American Development Bank (IDB) heeft als doel het weer doen herleven van de historische binnenstad in het programma. De monumentale panden komen hiervoor in aanmerking.

NV Samat is belast met de uitvoering van de werkzaamheden aan de panden van Waterkant 30 en 32 in minimaal 18 maanden. Aan de Mirandastraat 10 zal dit gedaan worden door Baska NV in minstens 8 maanden.

Een voorwaarde van deze IDB-lening, PURP om hieraan zijn medewerking te verlenen is, dat er na de renovatie van de gebouwen, er ruimte gereserveerd moet worden voor niet-overheids organisaties ten behoeve van commerciële aktiviteiten. Men wil op deze manier inkomen garanderen en genereren voor onderhoud van de panden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectoraat Cultuur renoveert drie monumentale panden in Paramaribo