dinsdag 23 juli 2024
34 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
0
(0)

Directoraat Cultuur en Rupaa-Londaa Ke Naach slaan handen ineen voor dansbehoud

lees ook ...

LOBO EV breidt uit naar Latijns-Amerika met distributiecentr...

LOBO EV Technologies Ltd., een vooraanstaande ontwerper, ontwikkelaar, fabrikant en verkoper van elektrische fietsen, bromfietsen, driewielers en off-road vierwielige shuttles, heeft aangekondigd dat ...

Het directoraat Cultuur en de organisatie Rupaa-Londaa Ke Naach slaan de handen ineen om zich in te zetten voor het behoud van de dansvorm genaamd ‘londa ke naach’. Deze hindoe-dans, waarbij een man gekleed als vrouw optreedt, is een traditie die vanuit India naar Suriname is overgebracht.

Tijdens een bespreking op het directoraat Cultuur benadrukte directeur Roseline Daan het belang van het behoud van diverse culturele uitingen. Ze benadrukte ook het belang van respect voor elkaars cultuur als leidraad voor een harmonieuze samenleving. Voorzitter Amrish Bhaggan van Rupaa onderstreepte deze uitspraak en benadrukte dat polarisatie en discriminatie niet nodig zijn en moeten worden afgewezen.

Samen zullen ze zich inspannen om jongeren te interesseren voor de londe ke naach, aangezien deze unieke dansvorm anders verloren dreigt te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectoraat Cultuur en Rupaa-Londaa Ke Naach slaan handen ineen voor dansbehoud