vrijdag 29 maart 2024
24 C
Paramaribo
11.7 C
Amsterdam
0
(0)

Directoraat Cultuur en Rupaa-Londaa Ke Naach slaan handen ineen voor dansbehoud

lees ook ...

Ondernemerschapstraining van SURGE stimuleert groei en netwe...

Ondernemers die met succes de matching grant van het Suriname's Growth Enterprise (SURGE) programma hebben verkregen, zijn recentelijk ondergedompeld in een intensieve training in business development...

Het directoraat Cultuur en de organisatie Rupaa-Londaa Ke Naach slaan de handen ineen om zich in te zetten voor het behoud van de dansvorm genaamd ‘londa ke naach’. Deze hindoe-dans, waarbij een man gekleed als vrouw optreedt, is een traditie die vanuit India naar Suriname is overgebracht.

Tijdens een bespreking op het directoraat Cultuur benadrukte directeur Roseline Daan het belang van het behoud van diverse culturele uitingen. Ze benadrukte ook het belang van respect voor elkaars cultuur als leidraad voor een harmonieuze samenleving. Voorzitter Amrish Bhaggan van Rupaa onderstreepte deze uitspraak en benadrukte dat polarisatie en discriminatie niet nodig zijn en moeten worden afgewezen.

Samen zullen ze zich inspannen om jongeren te interesseren voor de londe ke naach, aangezien deze unieke dansvorm anders verloren dreigt te gaan.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectoraat Cultuur en Rupaa-Londaa Ke Naach slaan handen ineen voor dansbehoud