woensdag 8 februari 2023
24.4 C
Paramaribo
-1.3 C
Amsterdam
0
(0)

Directie SWM garandeert watertoevoer ondanks verscherpte actie

lees ook ...

E-sigaretten verboden in Suriname

 Electronische sigaretten zijn verboden in Suriname. De illegale handel kan toch een manier vinden om ze binnen te halen. Het ministerie van Volksgezondheid heeft dit daarom bekendgemaakt in verband m...

De actiegroep bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft haar acties verscherpt. Toch blijft de watervoorziening gegarandeerd, verzekert de directie van het waterleidingbedrijf.

De verscherping houdt in dat de dispensatie van medewerkers van de afdeling Productie werkzaam op de diverse productiestations, vanaf woensdag is ingetrokken.

Volgens de directie is bezorgdheid vanuit de gemeenschap voor onderbreking van de watervoorziening niet nodig. Burgers hoeven dus geen water op te slaan.

Er zijn binnen de SWM twee besturen actief. De directie heeft eerder gesteld geen partij te trekken in het conflict binnen de bond.

De actiegroep wil in aanmerking komen voor een toelage zolang er geen cao is getekend. Zij willen ook dat de cao uiterlijk 1 december een feit is. Gesteld wordt dat er begrip voor is dat er geen financiële ruimte is, omdat de tariefsverhoging van SWM met drie maanden uitgesteld is door de regering. Er is in een petitie enkele weken terug aan vicepresident Ronnie Brunswijk om een toelage gevraagd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectie SWM garandeert watertoevoer ondanks verscherpte actie