vrijdag 31 maart 2023
24.4 C
Paramaribo
10.5 C
Amsterdam
0
(0)

Surinaams bacovenbedrijf heeft schuldenlast van US$ 21 miljoen

lees ook ...

Frédérique de Man praat met de assemblee over de slavernijex...

De Nederlandse Frédérique de Man heeft op donderdag 23 maart jongstleden gesproken  met de commissie Mensenrechten in De Nationale Assemblée over het traject dat ingezet moet worden na de excuses van ...

De directie van het nu volledig Surinaams bacoven producerend bedrijf, Food and Agriculture Industries (FAI), heeft haar urgentieplan gepresenteerd aan de regering. De presentatie is gisteren verzorgd op het Kabinet van de President. FAI-directeur Permila Bissumbhar zegt dat het traject dat is uitgezet breedvoerig is besproken, zodat het duidelijk is voor alle partijen welke richting het bedrijf opgaat.

Het urgentieplan heeft als doel het bedrijf te ontwikkelen. Het gaat er concreet om hoe het bedrijf winstgevend te laten produceren en zelf haar kosten te laten dekken. “We hebben dan gekeken naar het schuldmanagement gedeelte. Het bedrijf heeft een schuldenlast van 21 miljoen US-dollar”, zei de directeur.

Verder is het van belang om de productie te stroomlijnen met de afzetmarkten. “Dit plan is voor de komende drie maanden, daarna komt er een strategisch plan voor 5 jaar.” Het is belangrijk dat het bedrijf zijn productie zal moeten optimaliseren. Dit gaat met condities gepaard. Deze dienen bijgeschaafd te worden. “De infrastructuur, kabelbaan en irrigatie. Er zijn heel veel randvoorwaarden nodig om ervoor te zorgen dat de nodige productie geleverd wordt en ook tegen gunstige prijzen.”

Momenteel exporteert FAI naar Trinidad & Tobago en Barbados. De directeur zegt dat er mogelijkheden worden bekeken om de vleugels uit te slaan naar onder andere Guyana en Haiti. Sinds november 2020 heeft de regering de aandelen van het bedrijf volledig overgenomen. Dit nadat het bedrijf Food Farm Group dat voor 90 % aandeelhouder was, Suriname verliet.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameSurinaams bacovenbedrijf heeft schuldenlast van US$ 21 miljoen