donderdag 1 juni 2023
24.4 C
Paramaribo
14.3 C
Amsterdam
0
(0)

Directie en personeel Greenheart hebben elkaar gevonden

lees ook ...

Workshop voor behoud lederschildpad voor de regio

De dienst ’s Lands Bosbeheer/ Natuurbeheer (LBB/NB) heeft in samenwerking met WWF-Guianas op woensdag 24 mei 2023 een workshop gehouden over de implementatie en adaptatie van het Regionaal Actieplan v...

Er is een eind gekomen aan de meningsverschillen tussen de directie van Greenheart en de werknemers. De houtmultinational heeft de achterstallige lonen(februari t/m juni) gestort van zestien arbeiders. Twee anderen zijn eerder gestart met het werk. Drie zijn akkoord gegaan met een afkoopregeling en een ander ging met pensioen.

“Dit is een hele opluchting voor ons en ik dank hiervoor de Schepper”, is de reactie van bondsbestuurslid Ricardo Karwofodi. Binnenkort wordt de betaling van Juli verwacht.

De bond was genoodzaakt op 5 juli beslag te leggen op hout en machines van Greenheart om af te dwingen, dat de lonen van de arbeiders werden uitbetaald. Bedrijfseigendommen zouden op de veiling belanden. Greenheart spande daarna een kort geding aan om de beslaglegging op te heffen, maar heeft de zaak op 19 juli verloren. Het bedrijf moest dus de arbeiders betalen, en de werknemers werden opgeroepen om weer te komen werken.

Eerder, in oktober 2020, had de bond al succesvol beslaggelegd op bedrijfseigendommen, want het bedrijf kwam over de brug met salaris van zes maanden. De houtmultinational was ook in dezelfde maand veroordeeld tot het uitbetalen van de achterstallige lonen. Greenheart spande ook een rechtszaak  om de dienstbetrekking te beëindigen, maar zonder resultaat.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectie en personeel Greenheart hebben elkaar gevonden