woensdag 19 juni 2024
25 C
Paramaribo
17.5 C
Amsterdam
5
(1)

Directie EBS kan Hellings niet eigendunkelijk ontslaan

lees ook ...

Stakeholders Bigi Pangebied bijgepraat over Mangrove project...

Een delegatie, bestaande uit vertegenwoordigers van de Anton de Kom Universiteit Suriname (AdeKUS) en de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), heeft woensdag een bijeenkomst gehad met touroperato...

Directeur Leo Brunswijk verklaarde kortgeleden tijdens een persconferentie dat OWOS-voorzitter bij de EBS, Marciano Hellings is ontslagen wegens dringende redenen, zonder ooit ontslag te hebben aangevraagd bij de Ontslagcommissie van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW en J). EBS is een parastataal en geen particulierbedrijf.

Bestuurskundige Eugene van der San is niet te spreken over de manier van afhandeling. Men heeft zich niet aan regels gehouden. “De EBS is niet van Leo en hij dient zich te houden aan de wettelijke regels op het gebied van het ontslaan van een medewerker,” aldus Van der San in gesprek met D-TV Express. “Mensen zitten in posities en denken autoriteit te zijn die alles mogen doen”.

De houding van Brunswijk kan alleen in een particulier bedrijf waar er toch een afkoopregeling moet komen, indien de directie weigert de werknemer langer te handhaven. Bij dit bedrijf, een parastataal bedrijf moet dit anders.

De Ontslagcommissie van AW en J heeft bevoegdheden die wettelijk zijn vastgelegd, en niet kunnen worden overgeslagen. Een beslissing van de Ontslagcommissie kan Leo Brunswijk niet naast zich neerleggen. De Bestuurskundige ziet in de houding van de directie onwetendheid, omdat een eigen mening niet kan staan tegenover een uitspraak van de ontslagcommissie.

Bron: Suriname Herald

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectie EBS kan Hellings niet eigendunkelijk ontslaan