donderdag 8 december 2022
30.2 C
Paramaribo
2.4 C
Amsterdam
4
(1)

Directie cassavefabriek klopt aan bij regering

lees ook ...

President Santokhi zegt dat hij en Brunswijk er samen voor g...

Naar zeggen van President Santokhi heeft hij diepgaand, openhartig en constructief  gesproken met de vicepresident van de Republiek Suriname over  de ontwikkelingsrichting van de regering en de inspan...

De directie van Cassava Factory Suriname (Casafas NV) heeft bij een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi een verzoek gedeponeerd voor een non-obligation letter for finance request. Het bedrijf heeft de verklaring van geen bezwaar nodig om een lening van ruim US$ 3 miljoen los te krijgen bij de Islamic Development Bank.

Bij deze meeting zaten ook first lady Mellisa Santokhi en de ministers Armand Achaibersing van Financiën en Planning, Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij en Saskia Walden van Economische Zaken. Verder waren vertegenwoordigers van de verschillende ministeries en adviseurs van het staatshoofd aanwezig.

Casafas NV wil binnen de Caricom ongeveer 13 procent marktaandeel bezitten en binnen Suriname 75%. Het bedrijf zal ongeveer 900 hectare aan cassaveknollen afnemen van boeren. Er is reeds een aanplant op plantage Loefbeek. De overheid gaat niet investeren in het bedrijf. Het gaat om een volledig particuliere onderneming.

Casafas NV zal zich erop toespitsen cassave te planten en verwerken tot cassavemeel. Dit als gedeeltelijke vervanging van tarwemeel. Casafas NV behoort net als De Molen en NV Vesu tot één bedrijvengroep, waarvan een delegatie gisteren een presentatie heeft gehouden voor president Santokhi. Directeur Julio Bhikarie stond aan het hoofd van deze delegatie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirectie cassavefabriek klopt aan bij regering