Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Directie Academisch Ziekenhuis Paramaribo: testen kunnen normaal gedaan worden

Geplaatst

op

Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

In tegenstelling tot wat de medische staf van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo beweert, zegt de directie dat er in het laboratorium wel testen kunnen worden uitgevoerd. Deze informatie zou vanaf 20 mei bij de medische staf bekend zijn, zegt de directie.

De situatie rondom ransomware waardoor er geen gebruik kon worden gemaakt van het netwerk, is onder controle. De ICT-afdeling en externe expertise werken met man en macht om het netwerk weer toegankelijk te maken voor de afdelingen. Dit gebeurt gefaseerd aangezien de ongeveer 700 werkstations niet tegelijk op het netwerk aangesloten kunnen worden.

Vanwege de COVID-19-pandemie en het moeizaam kunnen importeren van alle benodigde verbruiksartikelen is de druk op de schaarse voorraden verder toegenomen. Het is volgens de directie genoegzaam bekend geworden in de samenleving, dat ziekenhuizen reeds jaren periodiek te kampen hebben met diverse tekorten aan medische verbruiksartikelen en medicamenten. De zorgverlening geschiedt in deze situaties naar beste weten en kunnen met de beschikbare middelen.

Het is de verantwoordelijkheid van verschillende actoren om de gezondheidssector volledig gezond te maken. De directie heeft dan ook tijdens reguliere staf meetings de bezorgdheid met en van de medische staf gedeeld. De misstanden die in het communiqué zijn gepresenteerd zijn momenteel niet allemaal aan de orde en vele daarvan zijn reeds opgelost, meldt de ziekenhuisleiding. De directie betreurt daarom de wijze waarop de situatie is geschetst door de medische staf.

Het AZP kent zijn verantwoordelijkheid en zal alles in het werk stellen om de zieke mens ten dienste te staan. De directie benadrukt dat wij het transformatieproces continueren en stappen zetten naar het blijven verbeteren van de zorg. “Wij doen een beroep op de samenleving niet te schromen medische hulp te zoeken als de noodzaak daartoe bestaat. Alle afdelingen van het Academisch Ziekenhuis zijn operationeel volgens de COVID-19-maatregelen”, meldt de AZP-directie.

Culturu.com

1 Reactie

1
Reageer op dit artikel

1000
Wijsman

Heel Suriname moet gratis naar het ziekenhuis kunnen gaan. Gratis bus. 500.000 inwoners is een stad in Nederland. Suriname kom op maak de burgers rijk maak van Suriname een paradijs. Hoe. Grondstoffen . Miljarden dollars aan grondstoffen in de bodem van Suriname. En als een minister van natuurlijke hulpbronnen zijn werk goed doet is Suriname een rijk land met zo weinig inwoners.Advertentie

Suriname

Brug Stolkertsijver gesloten om toename COVID-19 in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

De orde- en veiligheidsmaatregelen om verspreiding van het COVID-19-virus tegen te gaan, worden verscherpt. Ingaande vandaag is de brug te Stolkertsijver gesloten voor in- en uitgaand verkeer.

Het COVID-19 Crisis Management Team monitort de recente toename van positieve coronagevallen nauwgezet om zo goed als mogelijk controle te hebben over de situatie.

In Suriname zijn er gisteren twee personen positief getest op het COVID-19-virus, waardoor het aantal COVID-19-positieven komt op 14. Het land telt nu 4 actieve gevallen en 331 personen zijn in quarantaine. Een persoon is overleden, terwijl 9 genezen zijn verklaard.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Binnen enkele uren 14de COVID-19-geval in Suriname

Geplaatst

op

Corona Virus

Voor vandaag alleen zijn twee personen positief getest op het COVID-19-virus. Enkele dagen terug was er ook al een geval. De teller positief geteste personen in Suriname staat op 14. Details over de laatste patiënt zijn niet bekend.

Een persoon uit Albina is op 27 mei positief getest op het virus. De situatie van de 13de persoon is stabiel. Hij is overgebracht naar het Regionaal Ziekenhuis Wanica. De afdeling epidemiologie is nu bezig met verdere contact tracing van deze twee personen. 

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen