zondag 2 april 2023
22.8 C
Paramaribo
6.9 C
Amsterdam
0
(0)

Directeur wegenautoriteit vecht besluit non-actief aan

lees ook ...

Inspiratiebeurs Sula voor leerkrachten, schooljeugd en ouder...

Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur organiseert de inspratie-beurs Sula voor leerkrachten, leerlingen en ouders. Speciaal voor de leerkrachten is de inspiratiebeurs op 29, 30 en 31 maa...

Minister Riad Nurmohomed en de Raad van Toezicht  bij het ministerie van Openbare Werken zeggen niet content te zijn met het gevoerd beleid bij  de Wegenautoriteit. De directeur is hierdoor op non-actief gesteld. Directeur Grasella Jozefzoon om een reactie gevraagd zegt dat  zaken niet onderbouwd zijn. Ze zal zich niet neerleggen bij dit besluit en zal het aanvechten, omdat er nooit over het werk en het beleid met haar is gesproken door de Raad van Toezicht. 

Er werden al mogelijkheden bekeken om de dienstbetrekking te beëindigen. Jozefzoon zegt dat er eerst getracht is om dit te doen  met een onacceptabel voorstel. Men stelde voor, de vergoeding van twee maanden en de resterende verlofdagen, alsook zes maanden ziektekostenverzekering. Er is ook een mogelijke afkoopregeling ter sprake gekomen, waarbij partijen in de gelegenheid gesteld zouden worden om voorstellen te doen. Het verslag  van deze bespreking heeft Jozefzoon opgestuurd naar de Raad van Toezicht. Tijdens de bespreking is niet ter sprake gekomen dat er onregelmatigheden zijn.

Het is volgens Jozefzoon duidelijk dat de minister en de RvT  de dienstbetrekking met haar willen beëindigen om” politiek en andere visie”. Zij heeft wel rekening ermee gehouden, dat zij vervangen zou worden, maar niet op basis van onregelmatigheden, die niet worden onderbouwd.

De directeur is er principieel tegen om thuis te zitten en salaris te ontvangen. Zonder het afgesproken vervolggesprek kreeg Jozefzoon een brief met de mededeling dat men de dienstbetrekking overweegt, en haar in verband daarmee op non-actief stelt.

 

 

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirecteur wegenautoriteit vecht besluit non-actief aan