zaterdag 28 januari 2023
22.2 C
Paramaribo
4.4 C
Amsterdam
0
(0)

Directeur Touw Ngie Tjouw van Sportzaken bezoekt Apoera

lees ook ...

President Santokhi is bij 50 jarig bestaan CLAD

President Chandrikapersad Santokhi was op vrijdag 27 januari 2023 aanwezig bij het vijftigjarig bestaan van de Centrale Landsaccountantsdienst van Suriname (CLAD), de interne accountant van de overhei...

Directeur Sportzaken Gordon Touw Ngie Tjouw, van het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport (ROS) heeft op verzoek van Districtcommissaris Josta Lewis een bezoek gebracht aan Apoera. Het bezoek had te maken met groot onderhoud van het kunstgrasveld en het bezichtigen van het zwemcomplex.

Directeur Touw Ngie Tjouw zegt dat het traject ‘Decentralisatie van het sportbeleid’ is gestart en dat het effectief sportbeleid beoogd in tijden van bezuinigingen en decentralisatie. “Voor een helder beeld over het sportgebeuren in ressort Kabalebo zal Sportzaken beleidsmedewerkers aan het commissariaat en dorpsbesturen ter beschikking stellen”, zegt directeur Sportzaken. Dit moet volgens Touw Ngie Tjouw resulteren in een duidelijke visie en sportbehoefte voor de lokale samenleving van Sipaliwini. De sportdirecteur zegt verder dat de regering Santokhi-Brunswijk het directoraat Sportzaken toegevoegd heeft aan het Ministerie van Regionale Ontwikkeling, zodat de sport middels de RO-infrastructuur, de commissariaten in deze, sneller en beter ontwikkeld kan worden in elke regio en buurt.

Districtscommissaris Josta Lewis vertelt dat er jaarlijks grote Corantijnse Copa evenementen worden georganiseerd door de dorpbesturen. “Momenteel is voetbal de sport in het ressort, maar de jongeren doen het ook goed met atletiek en volleybal”, vult ze aan. “Met het ‘Gericht Nationaal Sportbeleid’ van ROS zullen wij als ressort daaraan in de toekomst meer invulling geven”, zegt de burgermoeder.

De delegatie van Sportzaken werd begeleid door Kapitein Simons. De komende periode zal de directeur samen met zijn staf de andere districten bezoeken.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirecteur Touw Ngie Tjouw van Sportzaken bezoekt Apoera