donderdag 28 september 2023
27.1 C
Paramaribo
18.7 C
Amsterdam
0
(0)

Directeur SZF ontlast van werkzaamheden

lees ook ...

Bewustwording Mental Health Maand oktober

Oktober is door het ministerie van Volksgezondheid uitgeroepen tot de maand van de mentale gezondheid. De economische situatie in het land is een uitdaging voor de mentale gezondheid van de burgers, e...
De dienstbetrekking met de algemeen directeur van Staatsziekenfonds (SZF), Amar Randjitsing, die in 2020 begon met zijn werkzaamheden, zal niet gecontinueerd worden. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft dit inmiddels bevestigd. Een interim managementteam bestaande uit Ex-SLM directeur Radjesh Radjkoemarzal en Shivaro Gajadien, zal de taken overnemen. 
Randjitsing werd in een memo beschuldigd van diverse zaken betreffende o.a. een personeelsformatiestaat, handelingen die in strijd zijn met een schrijven van de President, overeenstemmingen zonder mandaat van het bestuur, tariefaanpassingen en samenwerkingen met overige directeuren en met het bestuur. Randjitsing heeft zich intussen in een schrijven aan de Minister verweerd tegen de aantijgingen.
Uit het verweer blijkt dat diverse andere zaken mis zijn binnen de leiding van het bedrijf, waarvoor hij in het verleden ook onderzoek had gevraagd. Een van deze zaken is dat de financieel directeur  een IT bedrijf  werkzaamheden heeft laten uitvoeren voor SRD 1.7 miljoen zonder dat er toestemming was hiervoor van het stichtingsbestuur of de directeur.
Minister Ramadhin zegt dat de overige drie directieleden momenteel nog in functie zijn, maar dat alle relevante zaken worden meegenomen in de evaluatie. Hij merkt op dat een aantal zaken speelt rond management, bestuur, overleg en statuten. Op basis hiervan is besloten Randjitsing te ontlasten van zijn functie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirecteur SZF ontlast van werkzaamheden