Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Directeur Surinaamse Postspaarbank ontslagen

Geplaatst

op

Ginmardo Kromosoeto

Ginmardo Kromosoeto is door de regering ontslagen als directeur van de Surinaamse Postspaarbank (SPSB). President Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning hebben de ontslagresolutie ondertekend. Onduidelijk is wie de nieuwe bankdirecteur wordt.

Intussen is het personeel ingelicht over het ontslag van Kromosoeto. De gewezen bankdirecteur is op 13 augustus in verzekering gesteld. Een bankdirecteur wordt volgens de wet onmiddellijk ontslagen als tegen de persoon een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld.

De voormalige bankdirecteur wordt onder meer verdacht van deelneming aan een criminele organisatie, gekwalificeerde verduistering en oplichting. Zijn aanhouding is met 30 dagen verlengd. In deze zaak zijn ook aangehouden de gewezen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) Robert van Trikt, zijn zakenpartner Ashween Angnoe en CBvS-topper Faranaaz Hausil. Ex-minister Gillmore Hoefdraad van Financiën wordt nog steeds opgespoord in deze zaak. 

Culturu.com

12 Reacties
12 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hanibal
vrijdag 21 augustus 2020 06:26

Weer 1 achter de tralies.steel niet van het volk. Deze dieven vergeten 1 ding . Wie heeft de macht? Het volk. Maar ze stelen juist van het volk. Nu moet het volk geen 5 jaren wachten als Suriname vernietigd word. Die rotte appels snel weghalen . Ze hebben te lang Suriname benadeeld en wie voelt het… het volk.

Sylvana Larijn
vrijdag 21 augustus 2020 07:23

Als dit alles zo mag zijn, dan hoor ik dat ze bij de volgende stap alle bezittingen die ze in hun functie periode hebben vergaat afpakken, en ook van hun partners en kinderen laten ze ook maar aan tonen hoe zei aan bezittingen komen.
Als men eenmaal begin met het oppakken van mensen. moeten ze het ook afmaken.

Bryan
vrijdag 21 augustus 2020 08:08

Zo hoort dat.
En niet vergeten hun buitenlandse bankrekeningen te laten blokkeren en leeg te halen.
Het is immers geld van het volk.
Nu het volk lijdt, geef deze witte boord criminelen 1 dag per week 1 brood en een emmer water.
Laten zij maar voelen hoe grote delen van het volk zich voelt zonder luxe.
Deze gasten zijn puur SATANS GEBROED

Percy
vrijdag 21 augustus 2020 08:50

Maar dan heb ik de vraag, hoe kan het dat er criminelen en mensen met een strafblad aan de verkiezen hebben kunnen mee doen ? Dan zou de rechter daar ook iets aan moeten doen. In elk ander land is dat niet mogelijk. Nu het volgende, heel goed dat de nieuwe president bezig is alles aan te vegen, want het is onbegrijpelijk hoeveel jaren die mensen gestolen en bedrogen hebben. Bouterse heeft alles gewoon laten gebeuren want zijn wereld bestaat alleen uit moorden, liegen, bedriegen en stelen. Onder dat regiem konden die mensen ook gewoon door gaan. Ik hoop dat… Lees verder »

Bryan
vrijdag 21 augustus 2020 09:37

Het zou o zo prachtig zijn a la President Duterte van de Filippijnen. Heb je gestolen dan kom jij automatisch in aanmerking voor gevangenschap met onbepaalde tihd voorarrest. Doe je in drugs dan verdwijn jij automatisch uit beeld. Ik hoop dat er een rechter in Suriname opstaat met ballen als kanonskogels om tegen deze associale volkskaalplukkers zulke hoge staffen op te leggen dat zij verrotten in hun cel. En geen vrees voor crime bouta met zijn z.g juristenleger. Maakt hij 1 fout gewoon Frankrijk of Amerika ff om hulp vragen, en weg zijn bouta, abrahams, linsscheer. Denkt bouta dat hij… Lees verder »

Rama
vrijdag 21 augustus 2020 21:39

Goed zo. Dit is heel mooi nieuws. One down many more to go.

Jan Smith
vrijdag 21 augustus 2020 21:39

🤣🤣 Een andere directeur geeft het de VP want die weet wel hoe je bankzaken moet regelen of zijn wij vergeten

Zwartje
maandag 24 augustus 2020 20:39

Opgeruimd staat netjes. Weg ermee

Rika de jong van amsbergen
dinsdag 25 augustus 2020 01:08

HEERLIJK SLUIT ZE OP
BANKREKENINGEN BEVRIEZEN.
HANG ZE AAN DE SCHAANPAAL.
OPLICHTERSBENDE
ALS DE PRECIDENT EEN MOORDENAAR IS EN EEN DRUGS DEALER KAN JE TOCH NIET ANDERS VERWACHTEN.
HIJ IS TOCH NIET HOOG OPGELEID HIJ HEEFT GEEN KENNIS VAN BESTUUR
HIJ IS EEN LUCHTBEL

Lydia
woensdag 26 augustus 2020 14:03

Ach ja Surinaamse politici corrupte bende.
Altijd geweest.

Marcel
zaterdag 29 augustus 2020 10:27

Hallo, niet alleen ontslaan, direct alles terug paken, tot de laatste cent..
helemaal kaalplukken…
,,, dan leren ze het af..

dobbolmoe
maandag 31 augustus 2020 01:43

Hoop dat hij in de gevangenis in elkaar wordt geschopt. Luie corrupte domme klootzak. Zijn vrouw kan nu de hoer uithangen. Financieel kaal plukken, huizen, auto’s in beslag nemen. Bank directeur? In naam. Weet niks van bankieren. Achterlijke nep gat kusser.Advertentie

Suriname

Voorzitter CLO Hooghart, dreigt met lamlegging

Geplaatst

op

Hooghart N

Ronald Hooghart voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) hield vrijdag  een spoedvergadering waar meer dan honderd personen bij aanwezig waren. CLO eist een loonsverhoging van 75 procent en de achterstallige beloofde gelden met terug werkende kracht.

Hooghart gaf de regering de tijd tot 15 november om de eis in te willigen. Gebeurt dat niet dan volgt er een landelijke lamlegging.  “Wi e tapu a heri kondre”, dreigde Hooghart.

Tijdens de vergadering werden er een petitie ingediend van de personeelsbond van ‘s Lands Hospitaal. De bond is van mening dat de leden niet meer kunnen uitkomen met het huidige loon en eisen een salariscorrectie van 75 procent. Ook wordt de beloofde Covid-toelage opgeëist. De vergadering gaf  Hooghart veertien dagen om met oplossingen te komen.

Vanaf juli is de beloofde salarisverhoging die met terugwerkende kracht uitbetaald zou worden, niet gestort. Hooghart dreigde de straat op te gaan als de inwilliging van de  eis uitblijft. –  culturu.com

Lees verder

Suriname

Bekende Inpecteur Dennis Kolf heengegaan

Geplaatst

op

20201019 162440

De bekende  inspecteur van politie 1ste klasse Dennis Kolf is vanochtend heengegaan. Hij was waarnemend gewestelijk politiecommandant (GPK) van Saramacca. Vanmorgen werd door zijn huisgenoten ontdekt dat Inspecteur Kolf het tijdelijke met het eeuwige had verwisseld. Kolf was één van de 10 inspecteur die begin september zou worden bevorderd tot een naast hogere rang, maar de bevorderingen van deze Inspecteurs gingen om onduidelijke redenen niet door.

De groep inspecteurs zou op dinsdag 8 september 2020 worden bevorderd tot de rang van Hoofdinspecteur van politie. Een dag daarvoor kregen zij telefonisch het bericht dat de bevordering was aangehouden. Inspecteur Kolf die  zeer verheugd was dat hij zou worden bevorderd en van alle kanten  felicitaties kreeg, was erg teleurgesteld  en verbaasd dat het niet doorging.

Inspecteur Dennis Kolf heeft zich ook jaren lang ingezet als jeugdvoorlichter bij de afdeling jeugdzaken van het Korps Politie Suriname. Hij was bij velen bekend van de voorlichtingsfilmpjes op de televisie voor de jeugd, waarbij de cast ook door jongeren werd bezet en  die onder zijn leiding op een aantrekkelijke manier werden gepresenteerd. Inspecteur Kolf bereikte de leeftijd van 56 jaar. – culturu.com

Lees verder

Meest gelezen