Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Directeur Surinaams postbedrijf weigert jaarlijkse gratificatie uit te betalen.

Geplaatst

op

Img 411fb9d59478 1

Walter Uiterloo, voorzitter van de Werknemersorganisatie bij de Dienst der Posterijen, wil aandacht vragen voor de reeds maanden durende problemen bij het bedrijf. Vandaar dat zij het protest van Stephano ‘Pakittow’ Biervliet maandag jongstleden hebben willen aangrijpen.

Volgens Walter Uiterloo is al voordat deze regering aantrad aandacht gevraagd voor de nijpende situatie maar tot nu toe hebben ze geen verandering gemerkt. Volgens hun arbeidsovereenkomst moeten zij elk jaar in juni gratificatie ontvangen, maar de directeur weigert deze uit te betalen.

Verder zegt de bondsvoorzitter dat directeur John Power “tal van niet valide redenen hiervoor opgeeft”. Redenen als zou door Covid-19 het bedrijf geen inkomsten hebben gehad. Een andere reden is dat Surpost geen winst heeft gemaakt en dan weer zegt de directeur dat het ministerie van Financiën geen geld heeft overgemaakt. “Maar als we kijken naar onze overeenkomst heeft het uitbetalen van gratificatie geen enkel verband met deze redenen. Het staat er en moet worden betaald”, benadrukt Uiterloo.

De directeur heeft volgens de bondsvoorzitter werknemers eind juli gezegd dat hun salaris is ingekort. “Omdat wij hebben gestaakt is het ‘no work, no pay’-principe toegepast. De directeur noemt de staking onrechtmatig. Maar dat mag alleen de minister van Arbeid of de rechter beslissen en dat hebben wij de directeur dan ook in een brief laten weten. Het kan toch niet dat medewerkers aan het eind van de maand netto SRD 60 hebben gekregen? Hoe moeten ze dan leven?”, vraagt de bondsvoorzitter zich af.

Volgens Uiterloo is een ander heikel punt het feit dat Power nog aanzit als directeur. “We zijn sinds 2013 bezig dit aan te vechten omdat het de directeur is die het bedrijf kapot heeft gemaakt met zijn beleid. De medewerkers zijn daar de dupe van. Daarom hebben wij dit moment aangegrepen om ook hiervoor aandacht te vragen”, doelende op de geplande protest demonstratie bij het regeringsgebouw. (De demonstratie is op het laatste moment afgeblazen). De vakbondsman doet een beroep op de raad van commissarissen van Surpost en het ministerie van Arbeid om hieraan aandacht te schenken. “We gaan door tot er verandering komt, want het moet eens ophouden”, “We zijn moe! Unu no man moro”. aldus Uiterloo.

Culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Lady M
dinsdag 18 augustus 2020 17:16

Als alle werknemers het werk neerleggen dan moet je eens opletten hoe snel hij gaat betalen. De directeur is een dief. Betaal de mensen zo snel mogelijk. Contract daar houden ze je aan. Is er geen geld dan moet je mensen ontslaan . Maar de mensen kunnen niet van 60 srd leven. Dat kan niet. Ander directeur zoeken

Johan rozenveld
woensdag 19 augustus 2020 09:43

In Suriname is iedereen omkoopbaar.
Dus wie weet wat de directeur heeft gehad om zo te handelen.
Maar hij brengt zichzelf in de problemen.Advertentie

Suriname

Augustus 2021 nieuwe veerboot voor verbinding Suriname en Frans-Guyana

Geplaatst

op

Franse Ambassadeur Antoine Joly

De nieuwe veerboot die de veerverbinding tussen Suriname en Frans-Guyana onderhoudt komt eind augustus 2021. Althans dat is de verwachting. Bij een werkbespreking tussen Suriname en Frankrijk vorige maand te Saint-Laurent-du-Maroni is dit onder andere naar voren gekomen.

Volgens de Franse ambassadeur Antoine Joly is toen ook gesproken over de bouw van de brug. Voor nu is de focus echter op de ingebruikname van de nieuwe veerboot. Na aankomst van de veerboot eind augustus 2021 volgt er dan eerst een testperiode van twee maanden.

Aan het veerbootproject inclusief havens aan beide zijden van de verbinding en onderzoek hangt een prijskaartje van € 10 miljoen. De financiering komt uit Europese fondsen € 3,5 miljoen, Frankrijk € 450.000, CNES € 250.000, de lokale regering van Frans-Guyana € 175.000 en Suriname € 625.000.

Joly vindt de brug over de Marowijnerivier een noodzaak voor de toekomst van de drie Guyana’s.

Culturu.com

 

Lees verder

Suriname

Financiële situatie bij SLM zorgwekkend

Geplaatst

op

Pz Tcr A340 Surinam Slm

Het bedrijf moet uit de rode cijfers. Dit heeft de president commissaris bij de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM), Rajen Pahladsing bekend gemaakt. De financiële situatie waarin het bedrijf verkeert is zorgwekkend.

De situatie kan alleen gered worden als het personeel, directie, RvC en de regering in een richting kijken. Het halen van het bedrijf uit de rode cijfers, zal een taak zijn op zich.

De regering is geïnformeerd over de stand van zaken die spelen bij het bedrijf. Er zal samen met de regering gewerkt worden aan een plan dat de SLM zal helpen op eigen benen te staan. Dit zal over twee weken af moeten zijn.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen