Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Directeur Surinaams Academisch Ziekenhuis koopt dure auto met ziekenhuisgeld

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 07 31 At 11.05.11

De directeur van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, Claudia Redan, gebruikte de schaarse valuta middelen voor de koop van een splinternieuwe Ford Everest als dienstvoertuig.

De financieel-economische crisis binnen de Surinaamse gezondheidszorg, is reeds geruime tijd voelbaar en aan het verergeren.
Problemen zoals het niet genoeg voorradig zijn van materiaal. Het tekort aan essentiële medicamenten. Een reeks aan achterstallige betalingen van verzekeraars en leveranciers.
Het is zo erg dat chirurgische ingrepen worden uitgesteld.


Een directeur met hart voor de sector in het algemeen en de instelling in het byzonder, zou nooit USD 56.500 van de Academisch Ziekenhuis, hebben uitgeven aan een auto voor zichzelf.
Het is niet duidelijk hoe het kon dat de raad van commissarissen (rvc) hun goedkeuring heeft gegeven voor de aankoop van zo een duur voertuig.

Img 9c93d27a85f0 1
Claudia Redan


Met deze affaire is weer eens aan het licht gekomen hoe functionarissen de belastinggelden van het Surinaams volk op een oneigenlijke wijze besteden.
Het ziet ernaar uit dat de regering Santokhi/Brunswijk nog vele misstanden die zich de afgelopen tien jaren hebben voltrokken tijdens regering Bouterse, moet gaan rechttrekken.

Culturu.com—-Ferdinand Louis

23 Reacties
23 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ingrid
vrijdag 31 juli 2020 11:34

Het nieuwe regering zit in een beerput van fraude, stelen, liegen , bedriegen . Sterkte meneer Santhoki en meneer Brunswijk. Alle daders moeten publiekelijk aan de schandpaal 🙏🙏

A/H
vrijdag 31 juli 2020 11:48

Ik zou de regering willen adviseren gewoon door te gaan met regeren en commissies te benoemen die bestaan uit deskundigen van de coalitiepartijen. Deze commissies hebben alle tijd om dit soort zaken te onderzoeken. Het beleid mag geen hinder ondervinden, de tijdlijn is een zeer belangrijke factor.

Maurice
vrijdag 31 juli 2020 12:11

Het wordt tijd dat de frauderende en zichzelf verrijken managers publiekelijk te schande worden gezet en per direct uit hun functie worden ontheven. Stel voorbeelden dan zullen anderen het wellicht nalaten. Hoe kan een directeur zichzelf verrijken, terwijl en internationaal hulp goederen worden gestuurd om het ziekenhuis door deze moeilijke tijden te helpen.

jopie
vrijdag 31 juli 2020 13:29

Daar gaan we weer. Ik had een hele hoge dunk van deze Claudia Redan. Toen zij onder Bouterse af en toe in het nieuws kwam was dat meestal omdat zij één of andere crisis zoals bedden of medicijnen tekort het hoofd moest bieden. Uit dit artikel blijkt dat zij zich ook als een ordinaire NDP parasiet gedraagt. De raad van commissarissen heeft deze aankoop goed gekeurd? Kan niet anders rvc’s zijn meestal ook corrupte bendes die ook meevreten uit de bedrijfsmiddelen. Ben benieuwd hoeveel de rvc leden hiervoor elk hebben ontvangen. Claudia Redan heeft een heel hoog salaris en kan… Lees verder »

Ghaitrie
vrijdag 31 juli 2020 14:57

Houd het nooit op dat men steelt. Het komt sowieso nu aan het licht. Alle directeuren vervangen. Weg met de directeuren die stelen. Zonder pardon. Weg met ze.

Limbojantje
vrijdag 31 juli 2020 16:10

Moet ze geen mondkapjes kopen. Of denk ze Holland heeft geld ze zullen sturen. Succes in zo een ziekenhuis als directeur. Tijd om te denken welke ziekenhuis is betrouwbaar

Maatje
vrijdag 31 juli 2020 17:29

Is toch schandalig,een auto is belangrijker dan de arme bevolking hun gezondheid.Het is nog nooit zo erg geweest,in Sur dan wat nu allemaal aan het licht komt.Gewoon beestachtig.Geen hart hebben,voor het volk en medische gezondheid zorg.Dit mens hoort niet zo een functie te hebben.

Trees
vrijdag 31 juli 2020 18:54

Daarom weet men welke ziekenhuis te gaan in geval van nood.

Bravo84
vrijdag 31 juli 2020 20:59

Meneer Santokhi /Brunswijk,
Jullie mogen de 12 Militairen (krijgsgevangenen) van Commewijne te Stolkertsijver niet vergeten.
Weten jullie hoe het met hun gaat.
Het is toch niet zo : Uit het oog, uit het hart ♥

Mariska
vrijdag 31 juli 2020 21:05

Welke 12 militairen heb ik iets gemist.

Snesi
vrijdag 31 juli 2020 23:20

Ontslag laat ze een voorbeeld zijn hoe het niet kan in het land al die dieven weg met ze.

Aluweskia
vrijdag 31 juli 2020 23:47

Land verraders. Mensen die anderen moeten helpen maar zichzelf verrijken het ergste zieke mensen die het hard nodig hebben weigeren want zogenaamd geen medicijn want ze eind dure auto stront

Mitta
zaterdag 1 augustus 2020 06:12

Daarom komt su niet vooruit. Ze mogen al deze mensen beroven!!!!! Alles afpakken

Zwartje
zaterdag 1 augustus 2020 06:28

Ook weer zo een bloedzuiger die meedoet aan vreet na pot. Zeker een NDP-er. Ze heeft een goede leermeester gehad.

Grace Wijnhard
zaterdag 1 augustus 2020 11:17

Trieste zaak er zijn patienten met GAALSTEEN probleem die GEOPEREERD moeten worden sturen ze naar HUIS geen middelen.voor operatie maar wel voor deze shit.

Henk B .
zaterdag 1 augustus 2020 13:18

Zolang het volk/ bewindvoerders geen consequenties merken van hun handelingen zullen ze doorgaan .
Er moeten sancties staan achter hun handelen .

Rama
zaterdag 1 augustus 2020 15:58

Mevrouwtje dacht bij zichzelf: ik ben nu geregeld geworden als directeur en ik verdien het om in een vet dure wagen te rijden op kosten v.h ziekenhuis.
Wanneer ze aan de macht komen zijn de vrouwtjes vaak genoeg geen haar beter dan de mannen en doen ze het juist veel slechter. Daarom geloof ik dan ook niet in het vrouwelijk ‘leiderschap.’

Rama
zaterdag 1 augustus 2020 16:11

Niet vergeten moet worden dat onder het directeurschap van deze zelfde mevrouwtje een aantal babies in A.Z. waren overleden omdat ze een infectieziekte hadden opgelopen als gevolg van een slechte hygiene in het ziekenhuis. Iedere zichzelf respecterend persoon had na zo’n tragedie gelijk ontslag ingediend als directeur maar deze mevrouwtje is vrolijk blijven aanzitten. Nu blijkt o.a. waarom (een vette wagi).

Ronnievandenhout
zaterdag 1 augustus 2020 20:21

Dure auto? Dus als ik emigreer naar Sur. en m’n Mercedes-Benz 500 SEC meeneemt dan heb de duurste wagen. Hoe zal het duren voordat hij gestolen wordt en de grens overgaat? Als directie van een ziekenhuis kan ze toch zelf een bolide kopen? Of zijn de lonen zo laag in Sur. Dan blijft de vraag bij mij. Waarom zijn de huizen dan zo achterlijk duur ( geschoeid op Europese normen ) die onbetaalbaar blijken zijn voor het Surinaamse volk?

Els
zondag 2 augustus 2020 08:06

De grootste duivel!
Maar goed dat ze alles op de sociale media zetten met foto er bij wie en wie ze moeten pakken
Hoeveel mensen in Suriname graag willen geholpen worden?veel!
Met zo een idiote wijf krijgen vele de kans niet omdat ze geen hebben.
Terwijl er geld is.
En dat deze mens zo nodig iets duur moet kopen en de rest mogen stikken!!
Ga zo door met jullie onder zoek.
Tot de bodem!
Succes en God zegen🙏🙏

kritische burger
zondag 2 augustus 2020 10:11

Steel je van de staat dan steel je ons geld. Dan moeten we ons geld terug. Iedereen die geld van de staat heeft. Lever het in. We hebben al geen geld. Dure auto’s gronden percelen wat dan ook belastingcenten is onze centen. En onze bank spaar centen we willen het terug. Een kritische burger.

stanley westerborg
woensdag 5 augustus 2020 00:26

IK wil de Pres. adviseren om deze kwesties effectief te doen aanpakken en afhandelen. Velen zullen het niet eens zijn met mij wanneer ik stel dat het aanhoudend in het licht plaatsen van de talloze gevallen van diefstal, fraude en corruptie het klimaat steeds sterker gaat beheersen, waardoor de geest voor veranderingen en vernieuwingen gedood wordt. Als het de bedoeling is van de zittende regering haar voorganger steeds negatief ten tonele te voeren, zal zij daarvan de reacties vanuit de gemeenschap zelf wel merken. Wat nu van belang is, is dat de ministers elk met hun eigen gezichtspunten komen met… Lees verder »

Nahim
donderdag 6 augustus 2020 06:25

Directeuren die weten dat ze fout zitten, geef je post op. Onder de vorige regering kon veel nu komt er wet en plicht bij kijken. Nu komt er een echte kruistocht tegen corrupte directeuren politie militairen douaniers. en wie nog meer. Eerlijk zijn mag geen daad van vijandschap zijn. Haat iemand niet die foute mensen weghaalt of bekritiseerd.. ten goede van het land en volk.Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen