donderdag 23 maart 2023
25.5 C
Paramaribo
12 C
Amsterdam
0
(0)

Directeur Sportzaken bezoekt Coronie

lees ook ...

EZ organiseert trainingssessies voor ondernemers

Het Onderdirectoraat Internationale Handel (ODIH) van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ) organiseert informatie sessies voor ondernemers als voorlop...

Directeur Gordon Touw Ngie Tjouw het directoraat Sport van het ministerie van Regionale Ontwikkeling & Sport heeft op woensdag 18 februari een bezoek gebracht aan het district Coronie. Dit bezoek staat in het licht van de decentralisatie van het landelijke sportbeleid. De bedoeling van deze bezoeken is om samen met de districtscommissarissen na te gaan hoe de diverse takken van sport en sportfaciliteiten in hun gebied, beter ontwikkeld kunnen worden.

In het district Coronie is de nadruk vooral gelegd op het beter ontwikkelen van voetbal. Tijdens dit bezoek heeft de delegatie van de directeur samen met een delegatie van de districtscommissaris een bezoek gebracht aan diverse sportvelden waarvan vele niet onderhouden zijn. Ook de sporthal in Totness behoeft onderhoud en restauratie. Districtscommissaris Maikel Winter verzekerde de minister ervan dat er deze week door een team van Openbare Werken en Sportzaken Coronie, een begin gemaakt zal worden aan het schoonmaken van de sportvelden.

De districtscommissaris en zijn beleidsadviseur gaven aan dat Coronie in het verleden altijd topsporters heeft geleverd voor nationale selecties, vooral in het voetbal. Winter wil naar een situatie werken waarbij jongeren weer gemotiveerd worden om aan sport te doen. Behalve dat de aandacht vaak op het voetballen gericht zal worden, zei Winter dat de dependance van Sport in Coronie ook zal moeten werken aan het interesseren van jongeren voor volleybal en slagbal.

Directeur Sport overhandigde tijdens dit bezoek ‘Het Gericht Nationaal Sportbeleid 2020-2030’ aan de districtscommissaris. Het is de bedoeling dat het commissariaat hiermee werkt om het sportgebeuren in het district naar grotere hoogten te tillen. Ook is er een intentieverklaring getekend tussen touw Ngie Tjouw en Winter voor het opkrikken van de sport in Coronie. Touw Ngie Tjouw zegt dat er altijd gerekend kan worden op ondersteuning en aansturing vanuit het directoraat Sport. Over 100 dagen zal hij wederom een bezoek brengen aan het district om de tussentijdse ontwikkelingen te volgen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirecteur Sportzaken bezoekt Coronie