Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Directeur Salmo: voedselpakketten worden spoedig thuis bezorgd

Geplaatst

op

Ministerie Van Sociale Zaken En Volkshuisvesting. Paramaribo. Suriname.

Ruim 4000 huishouden die zich hebben geregistreerd voor de ondersteuning van 1500 SRD, krijgen een voedselpakket van het ministerie van Sociale Zaken en Huisvesting (SOZAVO). Deze burgers hebben vanwege COVID-19 geen of een verminderd inkomen.

“Zij hoeven niet naar de verschillende distributieplekken om hun pakket op te halen, omdat zij hun pakket thuis zullen krijgen”, laat SOZAVO-directeur Angela Salmo donderdag weten. “Wij hebben uw informatie van het ministerie van Arbeid en u zal zo spoedig mogelijk uw pakket thuis bezorgd krijgen.”

Ook andere organisaties en personen die zich hebben geregistreerd voor een pakket, en het verzoek hebben gedaan het aan te laten leveren, zullen hun pakket bezorgd krijgen. Alleen de mensen die zich via een app of sms hebben geregistreerd en personen die zich nog niet hadden gemeld, moeten het pakket ophalen. Salmo: “Een groot aantal van deze mensen hebben wij ook al voorzien van een pakket.” Wie zich al heeft geregistreerd, hoeft dat niet meer te doen.

Degenen die naar de distributieplekken komen, moeten zich houden aan de preventie- en orderegels. Er zijn drie rijen. “Een rij voor mensen met een beperking, senioren, zwangeren en alle mensen die niet in staat zijn lang te staan. De tweede rij is voor mensen die zich via de app of sms hebben geregistreerd. De derde rij is voor mensen die zich niet hebben geregistreerd.” De pakketten kunnen vanaf 12:00 uur worden opgehaald. Digitaal zal worden gecontroleerd of de gegevens kloppen en of de persoon niet al een pakket heeft ontvangen.  Salmo: “Behalve uw ID-kaart wordt aanbevolen uw familieboekje mee te nemen. Gezinnen die bestaan uit meer dan vijf personen hebben namelijk recht op twee pakketten. Vergeet uw mond- en neusbedekking niet en houd anderhalve meter afstand van mensen in uw omgeving.”

De distributie naar volgorde lettersysteem:

 • Vrijdag 19 juni – Letters P, Q, R, S en geregistreerde van maandag 15 juni
 • Zaterdag 20 juni – T, U, V, W, X, Y, Z
 • Dinsdag 23 juni – F, G, H, I, J
 • Donderdag 25 juni – K, L, M, N, O

De pakketten zullen op de volgende locaties worden verstrekt tussen 13:00 uur en 16:00 uur:

Paramaribo

 • Hoofdkantoor Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting
 • Waterkant # 30 – 32
 • OS Maretraite – Wilhelministraat (tegenover KFC)
 • OS Munder Buiten – Munderstraat (naast Politiepost Munder Buiten)
 • OS Gennipschool – Welgelegenstraat # 50
 • Buurtorganisatie Albuflo – Pawon Singoredjostraat – Flora
 • Stibula – Tigristraat # 7 – Latour
 • Zaal De Goedeverwachting – De Goedeverwachting # 107
 • OS Pontbuiten – Nieuwzorg hoek Mattheüsoek
 • OS Winti Wai – Van Kallenweg hoek Brokolonkostraat
 • Pintisai place- Eframzegen

Wanica

 • Mulo Koewarasan – Wajamoeweg
 • OS Johannes Vrolijkschool – Kotomissielaan – Lelydorp
 • OS Tout Lui Faut – Martin Luther Kingweg # 189
 • OS 1 Livorno – (Ramnand Sewbaranschool)- Pandit Paltan Tewarieweg hoek Botromankiweg

Alle mensen in alle districten komen in aanmerking voor een pakket als zij voldoen aan de criteria om in aanmerking te komen voor een covid-19 steunpakket”, zegt de SOZAVO-directeur. Alle districten hebben verzoeken gedaan voor pakketten. De districtscommissarissen zullen bekendmaken waar mensen zich kunnen registreren die dat nog niet hadden gedaan. “Wij zijn u niet vergeten en zullen ervoor zorgen dat ook u uw pakket krijgt. Heel veel mensen in alle districten hebben reeds hun pakket ontvangen.”

4 Reacties
4 Reacties
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Letitia
vrijdag 19 juni 2020 18:17

Is de directeur eindelijk wakker geschud, bijbamosterd na de maaltijd

Simone
vrijdag 19 juni 2020 19:48

Suriname surinamers schuilen jullie kijk maar naar Brazilië. Blijf binnen neem je pakket plant hopelijk krijgen jullie genoeg eten van de staat. Kippen kweken eieren

Bianca
zondag 21 juni 2020 20:22

Ik weet niet als ik het goed begrijpt, maar is het zo dat die 4000 huishoudens die zich hebben geregistreerd voor srd 1500, Zij nu ALLEEN een pakket, krijgen, of is het een pakket INCLUSIEF srd 1500. Wnt als het alleen om een pakket gaat vind ik het echt Belachelijk. Want die mensen zijn zich gaan registreren voor die srd 1500.
En tav de pakketten distrubitie, is de Overheid EINDELIJK WIJS EN VERSTANDIG geworden. Werd tijd.

Ramautar, Soedesh
dinsdag 23 juni 2020 21:24

Waar moeten de mensen van Lenieweg Oost, ressort Beekhuizen, zich registreren? Bij voorbaat, dank.



Advertentie

Suriname

Anti-Fraude Platform in Suriname beëindigt werkzaamheden

Geplaatst

op

Afp

Het Anti-Fraude Platform heeft op 10 juli het Anti-Fraude Platform Verkiezingen 2020 (AFP) eindrapport aangeboden aan DNA-voorzitter Ronnie Brunswijk en VHP- voorzitter Chan Santokhi en heeft hiermee haar werkzaamheden beëindigd. Het rapport werd aangeboden door Asiskumar Gajadin, voorzitter van het Anti-Fraude Platform.

Het Anti-Fraude Platform heeft op een effectieve manier inhoud gegeven aan democratische verantwoordelijkheid en middels het uitvoeren van de AFP-doelstellingen bijgedragen aan het waarborgen van democratische principes, waarden en normen en het verlagen van fraude risico’s tijdens de verkiezingen.

Met het bindend verklaren van de verkiezingen door het OKB en het binnenkort aantreden van de nieuwe democratische regering, zullen de activiteiten van het AFP niet voortgezet worden. Het AFP hoopt de ervaringen die zijn opgedaan en de tools die zijn ontwikkeld, te kunnen overdragen aan het Nationaal Waarnemers Instituut (SNWIS), dat hoewel recentelijk opgericht, haar rechtsbestaan reeds bewezen heeft tijdens deze verkiezingen en ons inziens haar werkzaamheden ook buiten verkiezingstijden op continue basis door moet zetten.

Het AFP heeft op basis van ervaringen en evaluaties onder andere aanbevolen:

– De erkenning en waardering voor het werk van het AFP en SNWI vanuit de samenleving is o.i. een bevestiging dat de behoefte bestaat voor formele instituten die democratische principes, waarden en normen kunnen bewaken en beschermen. Wij juichen het dan ook toe dat het SNWIS de juridische basis heeft gelegd om officiële erkenning te verkrijgen als nationaal waarnemingsinstituut en ondersteunen de voortgang hiervan volledig.

-Het organisatie systeem van de verkiezingen moet verbeterd en waar nodig hervormd worden, zodat het ook in de aanloop naar de verkiezingen toe transparant is voor iedereen.

– Hervormingen van de overheidssystemen die essentieel zijn voor efficiëntere verkiezingen, i.e. de kiezerslijst, training personeel, digitalisering, etc.

– Democratische vernieuwingen en aanpassing wetgeving verkiezingen ter garandering van een evenwichtig en minder fraude- gevoelig kiessysteem.

– Vergroten van de safe- guards voor fraude- vrije verkiezingen.

– Behouden van een permanent antifraude meldpunt.

– Instellen van een “Verkiezingsautoriteit” dat de organisatie van de verkiezingen ter hand neemt.

Het Anti Fraude Platform Verkiezingen 2020 bedankt de samenleving en de instituten die het Platform van begin tot eind erkend en ondersteund hebben en daarmee hebben bijgedragen aan het realiseren van de doelstelling van het AFP. Het AFP is in het bijzonder erkentelijk aan de media die een belangrijke liaison functie hebben vervuld naar de samenleving toe en samen met ons de democratie hebben bewaakt.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Opnieuw een coronadode in Suriname;teller op 18

Geplaatst

op

Coronavirus Test

Zojuist is de 18de coronadode genoteerd in Suriname. Door het COVID-19-team zijn er nog geen nadere details bekendgemaakt. Vernomen wordt dat het om een Braziliaanse goudzoeker gaat.

Voor vandaag alleen zijn er 27 nieuwe geïnfecteerden erbij gekomen. De teller van de actieve gevallen is naar 227 geklommen. Het aantal genezen verklaarde personen is gestegen naar 481. Momenteel liggen er 4 personen op de Intensive Care Unit.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen