Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Directeur Olibis NV draait de rollen om

Geplaatst

op

Vrouwe Justitia

Otmar Sibilo, Directeur van het bedrijf Olibis NV, vindt dat de aanklacht die door een groep burgers tegen hem is ingediend bij het Openbaar Ministerie, laster is. De aanklacht die tegen hem is ingediend betreft  het steeds weer aan  Olibis NV gunnen van aanbestedingen door de Energie Bedrijven Suriname  op een zodanig manier dat alle andere mededingers steeds weer buiten de boot vallen.

De advocaten van Sibilo,  E. Naarendorp, F. Thijm en R. Tjon A Joe geven aan dat de aangifte een ondeugdelijke grondslag heeft. Zij noemen de beschuldigingen van de indieners ‘lasterlijke aantijgingen c.q. verdachtmakingen, valse veronderstellingen en gefabriceerde verhalen, waarbij het rechtsbeginsel van  ‘onschuldig zijn totdat er schuld is bewezen’ op ergerlijke wijze wordt geschonden.

De advocaten stellen dat hun cliënt grote schade lijdt, en eisen daarom dat:

1.     De aangifte bij het parket van de procureur generaal binnen 24 uur wordt ingetrokken. Sibilo moet daarbij per deurwaardes exploot op de hoogte gesteld worden, met een kopie van de intrekking.

2.     Binnen 24 uur de intrekking publiekelijk gemaakt moet worden door publicatie daarvan in lokale media en op social media.

De advocaten stellen dat er rechtsmaatregelen getroffen zullen worden mochten de indieners in gebreke blijven om gevolg te geven aan de sommatie. Naast de rechtsmaatregelen zullen ook alle kosten die gepaard gaan met het rechterlijk proces, voor rekening komen te staan van de indieners. De indieners worden aansprakelijk gehouden voor alle eventuele schade die Sibilo lijdt als gevolg van de aangifte. Sterker nog; de advocaten zullen niet schromen om de waarde van die schade af te wentelen op de indieners. – culturu.com

7 Reacties
7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hoffelijk
zondag 30 augustus 2020 07:19

Ik wens dhr. Sibilo succes en hoop dat aan deze laster campagne spoedig een einde komt. De mensen moeten 10 keer nadenken om zich wederop hieraan schuldig te maken.

Ramta
zondag 30 augustus 2020 09:09

Succes en laat het recht zegevieren
Laat het recht spreken. En graag niet alleen snel over deze zaak alles kan sneller. Lang leve het rechtsysteem

Jimmy
zondag 30 augustus 2020 11:06

Als die man 3 advocaten op de zaak zet dan kan ik de rest wel invullen. Big shot!

Kwasi
zondag 30 augustus 2020 16:34

Ja Jimmy, hij speelt big shot met onze belastingcenten ook die van jou als je belasting betaalt. Zijn 3 advocaten wel genoeg ?

James Boldewijn
zondag 30 augustus 2020 19:56

Of het laster is moeten we nog zien.
De aanklagers moeten bewijzen hebben, lijkt mij dat je anders iemand niet gaat aanklagen.
Dus als er bewijzen zijn dan heeft Otmar Sibilo wel een groot probleem.
Als er geen bewijzen zijn dan zit hij nog stevig in het zadel en kan hij een schade claim overwegen.
Maar het lijkt mij dat als je naar de rechter gaat dat je wel bewijzen hebt.
Dus Sibilo kan wel roepen dat het valse aantijgingen zijn, maar dat moet nog blijken.
Niet te vroeg juichen Sibilo.

Israel
zondag 30 augustus 2020 20:33

Otmar Sibilo moet zijn onschuld bewijzen. Kunnen eventuele bewijzen in de afgelopen dagen uitgewist zijn door Andy Rusland bij de EBS? Ik ben benieuwd! Want wat ik allemaal heb gelezen hierover kunnen wel waar zijn. Ik hoop dat het recht ook hier zegeviert.

Vijay
zondag 30 augustus 2020 21:10

Dhr. Sibilo en dhr Rusland moeten een eerlijke kans krijgen om hun onschuld te bewijzen. Dat doe niet met een schrik effect door 3 advocaten in de hand te nemen en vervolgens de klacht indieners te sommeren om bedoelde klacht in te trekken. Als je dat doet betekent dat er boter begint te lekken.Advertentie

Suriname

Geplande projecten Centrale Markt worden gecontinueerd

Geplaatst

op

Verkoop Centrale Markt. Beeld Youtube

Lopende projecten van de Centrale Markt in Suriname worden normaal voortgezet. Dit zegt de waarnemend marktmeester Gautham Danai. Hij is ondertussen gestart met het aanpakken van de parkeerplaats bij de Vreedzaammarkt. Deze projecten zijn onderdeel van de afspraken die zijn gemaakt bij de overname met oud-marktmeester John Lecton.

Intussen is er al een inventarisatie gemaakt van de actieve verkopers binnen de markt. Het is de bedoeling om personen die buiten de markt verkopen een plek binnen te geven. In de uitvoering wordt de waarnemend marktmeester ondersteund door het districtscommissariaat Paramaribo-Noordoost. Zij voeren regelmatig controlewerkzaamheden uit op naleving van de COVID-19-regels.

Districtscommissaris Ricardo Bhola zegt dat het belangrijk is om de COVID-19-protocollen na te leven. Er wordt ook gekeken naar ordening binnen en buiten de markt. Met de ordening binnen de markt is er volgens Bhola al een aanvang gemaakt. Binnen niet al te lange tijd zal er ook ordening buiten plaatsvinden.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regeringsdelegatie ontvangt petitie van dorpsbestuur Santigron

Geplaatst

op

Anp Verkiezing President 01

De regeringsdelegatie die onlangs een bezoek heeft aan Santigron heeft een petitie in overhandigd gekregen van het dorpsbestuur. In de petitie vragen zij voor aanpak van het waterprobleem, goed begaanbare wegen, de grenskwestie en de veiligheid.  De delegatie stond onder leiding van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk. 

Voor het eerst hebben een president en vicepresident tegelijk Santigron bezocht en daarom is het hoge bezoek als historisch bestempeld. De delegatie toonde zich ingenomen met de ontvangst. Aan de gemeenschap is gevraagd rekening te houden met het feit dat de regering pas drie maanden aanzit.

De regering is zich ervan bewust dat alles duur is geworden, maar beloofde de gemeenschap dat binnen een jaar alles beter zal worden. Aangegeven werd dat het bezoek aan Santigron zeker niet de laatste zal zijn. Alvast werd vooruitgeblikt op projecten die terug moeten komen in het gebied, zoals het pindaproject.

Net als in zijn toespraak eerder op de dag te Lelydorp hield president Santokhi ook te Santigron de lokale bevolking de financiële problemen van het land voor. Hij gaf onder meer aan dat het pakkettensysteem beter moet en dat degenen die daarvoor in aanmerking komen, dat moeten krijgen.

De distributie zal via het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en het districtscommissariaat geschieden. De bedoeling is echter een bonnensysteem in te voeren. Het staatshoofd benadrukte dat iedereen gelijke kansen moet krijgen en dat dorpskinderen niet achter mogen blijven.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen