zaterdag 25 mei 2024
25 C
Paramaribo
16.4 C
Amsterdam
0
(0)

Directeur Mungra Medisch Centrum uit functie ontheven

lees ook ...

Voor onbepaalde tijd geen gedrukte ‘Times of Suriname&...

De krant “Times of Suriname” zal voor onbepaalde tijd niet in gedrukte vorm verschijnen. Dit heeft de krant Zaterdag jongstleden meegedeeld. De directe heeft benadrukt, dat het gaat om reden buiten hu...

Djoties Jaggernath, medisch directeur bij het Mungra Medisch Centrum (MMC), is uit zijn functie ontheven. Hij zou handelingen hebben gepleegd die niet door de beugel kunnen, zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Hij deed deed mededeling vrijdag na een onderhoud met het crisisteam dat vanuit de regering belast was met het management van het ziekenhuis. De medisch directeur was per 15 juli dit jaar op non-actief gesteld.

Na een periode van persstilte, waarin de ontwikkelingen rond het MMC  met president Chandrikapersad Santokhi zijn besproken, heeft de regering het besluit genomen de ziekenhuisdirecteur uit zijn functie te ontheffen. Volgens minister Ramadhin is er geconstateerd dat de gewezen directeur handelingen, die niet door de beugel kunnen, heeft gepleegd bij een andere organisatie. Op basis hiervan is er een dossier opgestuurd naar de procureur-generaal (pg) om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen.

“Het is een directeur die geplaatst is onder deze regering, onder deze minister, maar wij gaan niet accepteren dat er gesold wordt met de belangen van het volk”, zegt de bewindsman. Hij voegt verder eraan toe: “Ik wil hiermee aangeven dat wij diehard zijn in het bereiken van onze targets. Dus wanneer er zaken zijn die niet door de beugel kunnen, dan moeten wij dat oplossen.”

Minister Ramadhin zegt dat er gewerkt zal worden aan het in place hebben van een traject voor de continuïteit van processen. De komende periode zal de aandacht gaan naar het versterken van de financiële positie van het ziekenhuis, vooral vanwege de vele schulden.

Verder zal gewerkt worden aan een efficiëntere bedrijfsvoering en verbeteringen waar nodig. Een clusterteam van ministers zal frequent met crediteuren en leveranciers overleg voeren voor gunstige betaalregelingen. Er zal binnenkort een interim-managementteam worden geïnstalleerd.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirecteur Mungra Medisch Centrum uit functie ontheven