zaterdag 25 mei 2024
26 C
Paramaribo
14.9 C
Amsterdam
0
(0)

Directeur JusPol wijst op financiële problemen door betalingsgedrag Financiën

lees ook ...

OWOS houdt aanhoudende vergaderingen na conflict met EBS-dir...

OWOS, de vakbond bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), heeft aangekondigd voor onbepaalde tijd te blijven vergaderen. De bond, gesteund door de vakcentrale Unie van Assertieve Vakbonden (UvAV), hee...

Tijdens een recente persconferentie in Nickerie liet Sharma Lakisharan, directeur van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol), weten dat de meeste financiële problemen van het ministerie voortkomen uit het betaalgedrag van het ministerie van Financiën. Hij beweerde dat er een politiek spel gaande is, wat resulteert in oplopende rekeningen. Lakisharan gaf aan dat zaken zoals brandstof, arrestantenvoeding, kleding en andere logistieke middelen volgens een ‘code’ uit de begroting worden betaald, maar dat het budget al in juli 2023 was uitgeput. De brandstofrekening, die oorspronkelijk SRD 4 miljoen bedroeg, is inmiddels gestegen naar SRD 12 tot 14 miljoen.

Volgens Lakisharan kost arrestantenvoeding de staat maandelijks SRD 4 miljoen, maar ook die rekening blijft onbetaald. Hij merkte op dat na de suppletoire begroting een deelbetaling werd gedaan, waarna het resterende bedrag werd doorgeschoven naar het begrotingsjaar 2024. De directeur benadrukte dat er, met name wat betreft brandstof, regelmatig hulp is geboden door andere ministeries zoals Openbare Werken en Financiën en Planning.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirecteur JusPol wijst op financiële problemen door betalingsgedrag Financiën