Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Directeur Directoraat Nationale Veiligheid Suriname in thuisquarantaine

Geplaatst

op

Danielle Veira

Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), is in thuisquarantaine. Veira, die leiding geeft aan het managementteam COVID-19, is in nauw contact geweest met de achtste persoon die in Suriname positief is getest op het COVID-19-virus.

Het zou gaan om de ambassadeur van Frankrijk, Antoine Joly. Intussen is het ambassadegebouw gesloten. Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) geeft nu leiding aan het COVID-19 managementteam.

Het filmpje van luitenant-kolonel Veira ging onlangs nog viraal toen ze medeburgers waarschuwde om niet te gaan naar een tequillaparty. Er zijn naast videoclips ook t-shirts bedrukt met de “Doe ‘t” waarschuwing van Veira.

Culturu.com

8 Reacties
8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
RATAPLAN
donderdag 26 maart 2020 05:33

Het is wel erg verdacht dat Mijn Kolonel dagen na haar Krachtig ,En Respectvol optreden nu zelf Heel hoog Risico heeft gelopen ??

Carmelita
donderdag 26 maart 2020 07:26

Het staat op niemands voorhoofd geschreven: ik heb et.

Nederland
donderdag 26 maart 2020 10:00

Wat een onzin heeft ze der zelfe in de spiegel gekeken. Opgeruimd zou netjes zijn. Geen medelijden met zwarte apen. Nu in quarantaine straks in de doodskist.

Bert Tiggelaar
donderdag 26 maart 2020 10:29

Mooie blauwe trui

Ram
donderdag 26 maart 2020 10:53

De volgende zal nauw contact hebben met mensen uit de grootste risico landen. Is zij de enige die dat contact had met hem. Mensen intimiderend toespreken en zelf wat jij predikt aan je laars lappen🤔🤔🤔🤔🤔. Dan heb jij get niet begrepen. Voorbeeld doet volgen. Is het omdat het een ambassadeur was. Hoop het niet voor je maar tja. Hoogmoed komt voor de knieval.💪💪💪💪 en hopen dat je niet besmet bent. Anderen waarschuwen en met je kippenkop in de wind lopen😄😄😄😄😄🤣🤣🤣😆

Sabakoe
donderdag 26 maart 2020 11:26

NEDERLAND
Jij met jouw rasistische opmerking. Alsof die virus alleen voor haar bestemd is.
Pas maar op dat jij of jouw familie kinderen of kleinkinderen heel binnenkort aan de beademing moeten zijn.
Dan zul je zien hoe serieus of ernstig je hiermee om zult gaan.
Om niemand dit toe te wensen.

Tja .

Duitsland
donderdag 26 maart 2020 11:51

Nederland ik zal aangifte tegenover doen. Jij hoort in de bak ik wens geen dood voor je. Dat zelf zou te goed voor je zijn

Ruiz
donderdag 26 maart 2020 12:04

Wat een hoop rare opmerkingen. Iemand heeft al opgemerkt dat het staat op nienands voorhoofd geschreven. En daarbij moet zij net als alle artsen en andere bestuurs leden ook naar plekken waar het virus zich mogelijk bevind. En voor die gene die een reactie plaatst van zwarte aap je zou zelf in de spiegel moeten kijken waar lijk jij op een verkleurende backroe. Hou liever je smoel als je. Als je niet weet waar je over moet praten.Advertentie

Suriname

Nieuw regeer team doet schrikbarende onthullingen in het Surinaams parlement

Geplaatst

op

Whatsapp Image 2020 08 07 At 11.42.06 (1)

Ergens onder aan de lange lijst van onregelmatigheden, misstanden en wandaden, geconstateerd door het nieuw regeer team, is een voorlopige calculatie van de schuldenlast opgenomen. Het gaat om enorme bedragen in vreemde valuta alsook Surinaamse dollars.

Het leeuwendeel van de voor een klein land abnormaal hoge bedragen, is de besteding niet te achterhalen, of het nut ervan niet duidelijk en misschien zelf niet aanwezig.

De Assemblee-vergadering van gisteren, donderdag 06 augustus, heeft voor veel beroering gezorgd en zal grote delen van het volk nog heel lang bijblijven.

Nadat de President en de Vice-President aan het volk, hun onthullingen gedaan hadden kwamen de ministers aan het woord. Een en al een opsomming van zaken welke blijk geven van niets anders dan wanbeleid. Opvallend dat elke spreker tijdens zijn of haar beurt het heeft gehad over ongegronde bevorderingen, de last minute indiensttredingen al dan niet op basis van wurgcontracten. Ook is door een ieder aangehaald de vele betalings-achterstanden, waarbij ongewoon en abnormaal hoge bedragen genoemd zijn. Zelfs voor wat betreft de achterstand in betaling voor nutsvoorzieningen, werden schokkende bedragen opgesomd. Daarnaast zijn gigantische bedragen voor huur van panden genoemd met ook nog hoog opgelopen achterstanden.
Vandaag zal ongetwijfeld hetgeen uit de doeken gedaan is tijdens deze DNA-vergadering, op vele plaatsen onderwerp van gesprek zijn.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen