Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Directeur Directoraat Nationale Veiligheid Suriname in thuisquarantaine

Geplaatst

op

Danielle Veira

Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV), is in thuisquarantaine. Veira, die leiding geeft aan het managementteam COVID-19, is in nauw contact geweest met de achtste persoon die in Suriname positief is getest op het COVID-19-virus.

Het zou gaan om de ambassadeur van Frankrijk, Antoine Joly. Intussen is het ambassadegebouw gesloten. Kolonel Jerry Slijngard, coördinator van het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) geeft nu leiding aan het COVID-19 managementteam.

Het filmpje van luitenant-kolonel Veira ging onlangs nog viraal toen ze medeburgers waarschuwde om niet te gaan naar een tequillaparty. Er zijn naast videoclips ook t-shirts bedrukt met de “Doe ‘t” waarschuwing van Veira.

Culturu.com

8 Reacties

8
Reageer op dit artikel

1000
RATAPLAN

Het is wel erg verdacht dat Mijn Kolonel dagen na haar Krachtig ,En Respectvol optreden nu zelf Heel hoog Risico heeft gelopen ??

Carmelita

Het staat op niemands voorhoofd geschreven: ik heb et.

Nederland

Wat een onzin heeft ze der zelfe in de spiegel gekeken. Opgeruimd zou netjes zijn. Geen medelijden met zwarte apen. Nu in quarantaine straks in de doodskist.

Bert Tiggelaar

Mooie blauwe trui

Ram

De volgende zal nauw contact hebben met mensen uit de grootste risico landen. Is zij de enige die dat contact had met hem. Mensen intimiderend toespreken en zelf wat jij predikt aan je laars lappen🤔🤔🤔🤔🤔. Dan heb jij get niet begrepen. Voorbeeld doet volgen. Is het omdat het een ambassadeur was. Hoop het niet voor je maar tja. Hoogmoed komt voor de knieval.💪💪💪💪 en hopen dat je niet besmet bent. Anderen waarschuwen en met je kippenkop in de wind lopen😄😄😄😄😄🤣🤣🤣😆

Sabakoe

NEDERLAND
Jij met jouw rasistische opmerking. Alsof die virus alleen voor haar bestemd is.
Pas maar op dat jij of jouw familie kinderen of kleinkinderen heel binnenkort aan de beademing moeten zijn.
Dan zul je zien hoe serieus of ernstig je hiermee om zult gaan.
Om niemand dit toe te wensen.

Tja .

Duitsland

Nederland ik zal aangifte tegenover doen. Jij hoort in de bak ik wens geen dood voor je. Dat zelf zou te goed voor je zijn

Ruiz

Wat een hoop rare opmerkingen. Iemand heeft al opgemerkt dat het staat op nienands voorhoofd geschreven. En daarbij moet zij net als alle artsen en andere bestuurs leden ook naar plekken waar het virus zich mogelijk bevind. En voor die gene die een reactie plaatst van zwarte aap je zou zelf in de spiegel moeten kijken waar lijk jij op een verkleurende backroe. Hou liever je smoel als je. Als je niet weet waar je over moet praten.Advertentie

Suriname

Elias: alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden

Geplaatst

op

Naamloos 4

“Alleen Staatsolie kan beslissen over aardolie gerelateerde aangelegenheden. Dat is bij wet geregeld,” zegt Staatsolie-directeur Rudolf Elias. In gesprek met het Nationaal Informatie Instituut ontkracht hij geruchten als zouden er momenteel plannen zijn om de olievoorraden in blok 58 in het Surinaamse kustgebied te verkopen. “De samenleving hoeft zich niet druk te maken over onze olievoorraden. Onze olievoorraden zijn veilig bij Staatsolie. Er is geen enkele behoefte op dit moment om met iemand daarover zaken te doen.”

De bedrijfsleider zegt dat ontzettend veel partijen over de gehele wereld geïnteresseerd zijn in de olievoorraden in het Surinaamse kustgebied, “maar bij Staatsolie vinden zij nul ingang als het gaat om blok 58. We praten niet over blok 58. Wij praten niet eens over het verkopen of partijen die geïnteresseerd zijn”, benadrukt de directeur.

Directeur Elias zegt vervolgens dat er vanuit de wereld ook grote interesse is voor het gebied dat ligt tussen blok 58 en Tamabaredjo. “Daarvoor gaan wij een transparante bieding houden op het moment dat we voldoende informatie hebben.” Hij benadrukt dat President Desiré Bouterse en de President-Commissaris van Staatsolie het eens zijn met de plannen van de Surinaamse oliemaatschappij. De Staatsolie-topman zegt dat recent nog aan een bedrijf is aangegeven dat er niet over blok 58 wordt gesproken. “Over andere gebieden mogen zij meedoen aan een transparante bieding die mogelijk aan het einde van dit jaar zal volgen.”

Lees verder

Suriname

Surinaams alcoholbedrijf schenkt handsanitizers aan Volksgezondheid

Geplaatst

op

1.000 Flessen Handsanitizer Voor Volkgezondheid. Foto Nii

Suriname Alcoholic Beverages (SAB) heeft aan het ministerie van Volksgezondheid een donatie gedaan van haar nieuwste product ‘Handpalm’. Het gaat om een handsanitizer, die binnenkort op de markt wordt gebracht.

In verband met de bestrijding van de COVID-19-pandemie, mocht minister Antoine Elias van Volksgezondheid 1.000 handsanitizers in ontvangst nemen. Deze zijn overhandigd door SAB-directeur Steven Ma Ajong, meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII).

Volgens de SAB-directeur wil het bedrijf als nationale producent tijdens deze COVID-19-pandemie, ook een bijdrage leveren. Daarom is ervoor gekozen om handsanitizers te ontwikkelen, die voor 70 procent uit alcohol bestaan.

Verder gaf hij aan, dat de schenking slechts een eerste aanzet is. Samen met andere bedrijven zal worden nagegaan hoe er kan worden ingespeeld op de behoefte aan handsanitizers.  Hij vindt dat, ook na de COVID-19-pandemie, handsanitizers van cruciaal belang zullen zijn.

Minister Elias is het Surinaamse alcoholbedrijf heel dankbaar voor de geste. “Ik mag u ten zeerste prijzen. In moeilijke tijden creatief en innovatief bezig zijn”, zei de minister.  De bewindsman was onder de indruk dat een eigen Surinaams bedrijf dat gericht is op het produceren van alcohol, tijdens deze COVID-19-pandemie overgaat tot het produceren van handsanitizers.

Culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen