woensdag 17 juli 2024
32 C
Paramaribo
18.3 C
Amsterdam
0
(0)

Directeur CI bezoekt DNA-voorzitter voor natuurbeschermingssamenwerking

lees ook ...

Suriname is een politieke partij rijker: ABOP-PL

Paul Somohardjo, voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), maakte de oprichting van een nieuwe politieke partij bekend: ABOP-PL. Tijdens een persconferentie onthulde hij dat de Algemene Bevrijdings- en ...

Op woensdag 12 juli 2023 bracht Gina Griffith, de nieuwe directeur van Conservation International (CI), een kennismakingsbezoek aan Marinus Bee, de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA). Tijdens het bezoek werden Griffith en haar teamleden, Herman Fraser (programmadirecteur) en Loes Trustfull (verantwoordelijk voor communicatie en ontwikkeling bij CI), ontvangen.

Er werd onder andere gesproken over de samenwerkingsrelatie tussen CI en DNA, resulterend in de ondertekening van een Memorandum of Understanding (MOU) voor de periode 2022-2025. Het hoofddoel van de MOU is om de wetgeving voor natuurbescherming te actualiseren en een overgang te maken van beperkte natuurbescherming naar duurzaam natuurbeheer. Hierdoor kan duurzame ontwikkeling, inclusieve groei en economische duurzaamheid worden bevorderd, met speciale aandacht voor het respecteren van de rechten van inheemse en tribale volken.

“We staan nog steeds open voor samenwerking en willen onze samenwerking verder verdiepen”, liet Griffith weten. Tijdens de ontmoeting besprak de nieuwe directeur onder andere de lopende projecten van de organisatie, evenals mogelijke gezamenlijke projecten met het parlement.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirecteur CI bezoekt DNA-voorzitter voor natuurbeschermingssamenwerking