Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Directeur BOG Suriname legt functie neer

Geplaatst

op

Bromet 2

De directeur van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg heeft haar functie neergelegd vanwege gezondheidsredenen. Dit schreef zij op haar facebook pagina.

Haar echtgenoot kreeg in januari van dit jaar een ernstige hersenbloeding. Vanwege de stress die zij de afgelopen maanden te verwerken had gekregen, kreeg zij rust voorgeschreven van de dokter. Op een gegeven moment moest zij ook worden gehospitaliseerd vanwege gezondheidsproblemen. Zij nam daarom de de beslissing haar functie neer te leggen. Zij legde deze beslissing en de redenen aan de minister voor,waarvoor hij begrip toonde. Ze ontving een prachtige ruiker in het ziekenhuis van de bewindsman en bedankte hem hartelijk daarvoor. – culturu.com

2 Reacties
2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Mali
woensdag 5 augustus 2020 15:59

Zo hoort het. Als iets niet kan hou de eer aan je zelf en ga de ziekte wet i . Laat een Ander het werk doen indien je niet kan. Hopelijk is het een voorbeeld voor anderen die hoe da ook toch de salaris opstrijken maar niet presteren beterschap

Lunes Armand
donderdag 6 augustus 2020 00:44

Beterschap en bedankt voor alle efforts die zijn neer gezet gedurende de afgelopen maanden tegen en rakende de covid-19 pandemie situatie in swietie Sranang!!Advertentie

Suriname

Wisselkoers voor US$ wordt SRD 14

Geplaatst

op

Amerikaanse Dollar

Op zeer kort termijn zal de unificatie van de wisselkoers door de Centrale Bank van Suriname (CBvS) plaatsvinden. De koers voor de US$ zal rond de SRD 14 komen te liggen. Het bedrag van SRD 7.52 voor de US-dollar dat nu wordt gehanteerd is niet realistisch, beweren president Chan Santokhi en minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning. Deze informatie hebben zij gisteren aan De Nationale Assemblee voorgehouden.

Verder is gezegd dat de waardevermindering van de SRD onafwendbaar is. De US$-koers ligt nu rond de SRD 18. De US$ en euro worden opgekocht voor SRD 15.50.  Tijdens de vergadering hebben zowel Santokhi als Achaibersing benadrukt welke financiële puinhoop is overgenomen van de regering-Bouterse.

“Hoe meer zaken zichtbaar worden, is het duidelijk dat er op zijn zachts gezegd sprake is van een financieel wanbeleid in de afgelopen periode,” zei de president. Het land is niet in staat zijn schulden te betalen en minister Achaibersing schaamt zich hiervoor.

Per eind juni 2020 bedroeg de staatsschuld US$ 4,1 miljard, zei de regeringsleider. Hij heeft het parlement duidelijk gemaakt dat er veel schulden zijn afgesloten tegen weerzinwekkende voorwaarden. Er moet zelfs meer dan 13 procent per jaar worden betaald.

De inkomsten uit de olie- en de goudsector worden geïnd ten gunste van de schuldeisers. De staat heeft aan belastinginkomsten van US$ 33 miljard gekregen, terwijl de overige inkomsten rond de SRD 11,8 miljard liggen.

Culturu.com

Lees verder

Suriname

Surinaamse regering evalueert ontwikkelingen normalisatie vandaag

Geplaatst

op

President Chan Santokhi. Dna

De regering vergadert vandaag wederom met het COVID Managementteam en het Outbreak Managementteam om de ontwikkelingen in verband met de normalisatie te evalueren. Dit zei president Chan Santokhi gisteren in het parlement. Volgens de regeringsleider zullen er beslissingen genomen moeten worden, waarbij afhankelijk van de epidemiologische ontwikkelingen, de keuze moet worden gemaakt tussen het voortzetten van het proces tot normalisatie met uitbreiding van de protocollen of het terugdraaien van enkele protocollen.

Het staatshoofd zei verder dat ook het beheersen van de COVID-19-verspreiding in Suriname, een prioriteitsgebied is binnen de urgentiefase. In de samenleving was er grote behoefte aan normalisatie en die fase is recent ingegaan. Het proces van normalisatie is ingezet op basis van dialoog, consensus en wederzijds begrip tussen alle betrokken partijen.

In samenwerking met de betrokken marktpartijen heeft het ministerie van Volksgezondheid protocollen ontwikkeld. Momenteel wordt een daling in het aantal COVID-19-gevallen waargenomen. Dit betekent volgens de president, dat de maatregelen die de regering heeft genomen op basis van overleg en dialoog, en ook het beroep op de eigen verantwoordelijkheid van de burgers, hebben gewerkt.

Volgens de COVID-19-website waren er gisteren 20 gevallen van besmetting en is het aantal actieve coronagevallen gedaald van 416 naar 315. Er viel gisteren wel een dode te betreuren. Het sterftecijfer is gestegen naar 96. Opvallend is ook het aantal personen dat in een dag hersteld is verklaard. Dit aantal bedroeg gisteren 120.

Culturu.com

Lees verder

Meest gelezen