dinsdag 23 juli 2024
31 C
Paramaribo
20.9 C
Amsterdam
3
(2)

Directeur Blindencentrum zwaait af

lees ook ...

President Santokhi herinnert vakbonden aan persstilte bij on...

In reactie op de recente publicaties van de CLO en de veiligheidsbonden in de media, waarin zij ingaan op de lopende onderhandelingen tussen de vakbonden en de regering, heeft president Chandrikapersa...

Directeur Natasia Hanenberg-Agard vertrekt na dertien jaar als directeur bij de Nationale Stichting voor Blinden en Slechtzienden in Suriname (NSBS). De huidige coördinator Onderwijs en Ontwikkeling, Marydith Ormskerk, neemt deze functie vanaf 2 mei over. Vol dankbaarheid zegt Hanenberg-Agard haar periode bij de NSBS af te sluiten.

Ze zegt dat zij zich met hart en ziel heeft ingezet en dat het tijd is voor een nieuwe stap. “Een nieuw begin,” zegt ze. Verder geeft zij aan dat de doelgroep altijd een plek in haar hart zal hebben en dat zij de NSBS zal blijven ondersteunen waar nodig.

Ormskerk zal samen met het bestuur en het NSBS-team zorgen voor de uitvoer van de dagelijkse werkzaamheden, activiteiten en projecten ten behoeve van de mensen met een visuele beperking. Binnen het NSBS-bestuur vond er op 12 oktober 2021 ook een wisseling van de wacht plaats.

Karin Blufpand droeg na haast negentien jaar de voorzittershamer over aan Erla Cambridge. Blufpand blijft in het bestuur, maar dan als ondervoorzitter. De andere leden zijn Evangeline Blackman-Dulder (secretaris), Eunice Kleine (penningmeester) en Karel Choennie (lid).

NSBS is hét instituut dat ondersteunt bij de ontwikkeling van mensen met een visuele beperking en stelt hen in staat zich te ontwikkelen tot zelfstandige burgers in de maatschappij. Ze werken met een toegewijd team van professionele medewerkers dat in goede samenwerking met belanghebbenden zich inzet voor kwaliteitsonderwijs, adequate opvang en deskundige begeleiding. Middels (een) goede voorlichting aan de samenleving werken wij aan het bevorderen van de acceptatie en inclusion van de mens met een visuele beperking.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirecteur Blindencentrum zwaait af