woensdag 31 mei 2023
31.8 C
Paramaribo
19.7 C
Amsterdam
0
(0)

Directeur Beroepsonderwijs prijst opzet agrarisch praktijkcentrum

lees ook ...

Bee: The government needs to put forth more effort to meet i...

To reach its objectives, the government needs to put in more effort. Additionally, it must work above party politics and improve communications with society. When asked for a reaction regarding the up...

De komst van het agrarisch praktijkcentrum te Tijgerkreek in het district Saramacca is een belangrijke stap in de richting naar de diversificatie van het Surinaamse onderwijs. Het doel van het centrum is immers om jongeren in een vroeg stadium kennis te laten maken met de landbouw. Dit zal hen vervolgens helpen te kiezen voor vervolgstudies in deze richting, in plaats van de huidige bekende studies.

Directeur Beroepsonderwijs, Gracia Ormskirk, was namens het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) aanwezig bij de eerste steenlegging op 14 mei. Zij noemde het initiatief geweldig. Het centrum wordt opgezet nabij de proeftuin van het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij te Tijgerkreek.

MinOWC zal sturing geven in dit project en zijn bijdrage leveren door het ontwikkelen van het curriculum en het oprichten van instellingen op lbo- en mbo-niveau met als richting Landbouw. De diversificatie van het onderwijs valt onder het vernieuwingsproces nu gaande op het MinOWC. Met de vernieuwing wordt beoogd alle kinderen een gelijke kans tot ontwikkeling te bieden, zonder uitvallers.

De eerste steenlegging werd gedaan door president Chandrikapersad Santokhi, LVV-minister Parmanand Sewdien en parlementsvoorzitter Marinus Bee. Hierna werd het naambord onthuld en kregen de hoogwaardigheidsbekleders een rondleiding ter oriëntatie op de proeftuin.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirecteur Beroepsonderwijs prijst opzet agrarisch praktijkcentrum