donderdag 30 mei 2024
31 C
Paramaribo
15.9 C
Amsterdam
0
(0)

Directeur Belastingen ziet uitdagingen voor douanedienst

lees ook ...

Nog 1 jaar tot de volgende verkiezingen

De regering van president Chan Santokhi en vicepresident Ronnie Brunswijk in Suriname is inmiddels vier jaar aan de macht, met nog één jaar te gaan voor de volgende verkiezingen. Santokhi’s regering, ...

Ismael Kalaykhan, de directeur van de Belastingdienst, heeft in de afgelopen 21 maanden geconstateerd dat de douanedienst voor tal van uitdagingen staat. “We hebben uitdagingen. Als u kijkt naar de gebouwen in de districten. Het is geen mooi gezicht. Zanderij en Nickerie zijn gescreend en aangepakt. De focus is nu op Albina. We willen daar ambtenaren die zich niet druk hoeven te maken over huisvesting, omdat wij de dienstverlening willen vergroten. We moeten daarvoor ook meer personeel hebben,” zegt Kalaykhan.

De belastingdirecteur sprak donderdag ter gelegenheid van het werkbezoek van president Chandrikapersad Santokhi aan de dienst der Invoerrechten en Accijnzen. Het bevreemdt hem dat de afronding van het douanekantoor in Paramaribo lang op zich laat wachten. Bovendien hekelt Kalaykhan ook de bureaucratie wanneer het gaat om het verbeteren van de rechtspositie van de ambtenaren.

Tijdens het werkbezoek van het staatshoofd zijn er 15 douaniers bevorderd in een naast hogere rang. Daarnaast is een nieuwe containerscanner in gebruik genomen. Kalyakhan toonde zich ingenomen met het gegeven dat zaken rond de rechtspositie van de bevorderden vlot zijn afgehandeld.

Voor de Belastingdirecteur is het belangrijk dat de dienstverlening naar de gemeenschap wordt verbeterd, omdat de samenleving het verdient. Hij vindt dat de ambitie hiertoe bij elke douanier moet leven. Hij riep de korpsleden op om samen te bundelen en de dienst verder te professionaliseren. Er zal herziening plaatsvinden van de bestaande wetten die voor de dienst gelden.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDirecteur Belastingen ziet uitdagingen voor douanedienst