dinsdag 7 februari 2023
23.8 C
Paramaribo
3.2 C
Amsterdam
5
(1)

Diplomatieke posten Suriname ontberen financiën

lees ook ...

Twaalf vuurwapens in beslag genomen in twee weken

De politie heeft in de periode van 16 tot en met 29 januari 2023 landelijk 226 arrestaties verricht, waarbij er in totaal 133 verdachten in verzekering gesteld. Dit is ruim 58 procent. In totaal zijn ...

De Surinaamse regering heeft al geruime tijd geen geld overgemaakt voor de ambassades in het buitenland. Diplomaten en ander personeel  moeten het daarom doen zonder een salaris en vaste lasten zijn ook maanden niet betaald. De minister van Bibis heeft nog niet gereageerd op aan hem gestelde vragen.

Surinaamse   ambassades en andere diplomatieke posten hebben nu geen geld om hun vaste lasten te betalen. De regering heeft na september 2020 geen geld meer overgemaakt voor deze diensten. “Diplomaten en personeel hebben al langer dan twee maanden salaris noch huur ontvangen en er is geen geld voor benzine.” zegt een medewerker.

Een bron  zegt dat dit ook vaak onder de andere regering een probleem was , “maar het was nooit zo erg”. Vaste lasten zoals huur, nutsvoorzieningen, kosten voor dienstauto’s, beveiliging  en meer kunnen niet betaald worden.

De ambassadeur van Nw Delhi  in India, Ashna Kanhai, wil hierover geen uitspraak doen. Zij verwijst de pers naar het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking.

De bron vermeldt dat er brieven over deze kwestie zijn gegaan naar de president en de voorzitter van De Nationale Assemblee Marinus Bee. Volgens de brieven is er vanaf maart 2020 kredietopening verleend, maar de gebruikelijke overmakingen zijn uitgebleven. Middelen zijn wel vrijgegeven. De president en Bibis hebben ook vanaf januari schrijven hierover ontvangen. Er is niet direct gereageerd op de brieven uit India. China, Ghana en Frankrijk verkeren ook in geldnood.

Luciano Truideman, de directeur van Algemeen beheer en Consulaire Zaken heeft  nu wel een brief geschreven naar de vertegenwoordigers om geduld te vragen. Volgens dit schrijven is het  administratieve voorwerk reeds gedaan voor de overmakingen. In overleg met  het ministerie van Financiën en Planning werkt men eraan om  zo snel mogelijk het geld beschikbaar te stellen. Voorlopig heeft de Bibis minister Albert Ramdin nog niet gereageerd op vragen van de pers.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

11 REACTIES

11 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiplomatieke posten Suriname ontberen financiën