vrijdag 23 februari 2024
24 C
Paramaribo
6.1 C
Amsterdam
0
(0)

Diplomaten krijgen instructies: “Scherp toezicht op juiste weergave van grenzen”

lees ook ...

Surinaamse minister Sewdien: Melkboeren nodig met liefde voo...

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) benadrukte dat het beroep van melkboer een roeping is waarvoor liefde voor dieren en toewijding vereist is. Hij sprak met journalist...

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft een virtuele ontmoeting gehad met de ambassadeurs en consuls-generaal van de Republiek Suriname op buitenposten wereldwijd. Tijdens deze bijeenkomst zijn de Chefs de Poste uitgebreid geïnformeerd over de recente ontwikkelingen rondom de grenscontroverse tussen Guyana en Venezuela, waarbij tevens de nationale standpunten zijn gedeeld.

Ramdin onderhoudt regelmatig overleg met de diplomaten om hen op de hoogte te houden van relevante beleidsinzichten en lokale ontwikkelingen, waardoor zij effectiever de visie van de Surinaamse regering kunnen uitdragen. Het doel is het kweken van empathie en het opbouwen van duurzame internationale partnerschappen die grenzen en ideologieën overstijgen.

In de virtuele ontmoeting is aan de diplomaten gevraagd om onmiddellijk verslag uit te brengen over de ontwikkelingen met betrekking tot de Venezuela-Guyana controverse naar het hoofdkantoor. Minister Ramdin benadrukte dat Suriname de voorkeur geeft aan het bespreekbaar maken van conflicten en verschillen van inzicht via dialoog en overleg.

De bewindsman toonde zich tevreden over de uitkomst van de gefaciliteerde gesprekken op het hoogste niveau tussen Venezuela en Guyana. Hij benadrukte dat verantwoordelijke, professionele en weloverwogen diplomatie de beste garantie biedt voor welzijn, vrede en ontwikkeling.

Daarnaast is in lijn met eerdere instructies benadrukt dat de Chefs de Poste alert moeten blijven en moeten reageren als kaarten worden gebruikt op documenten en diverse media die niet de juiste weergave geven van de Surinaamse grenzen.

 

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiplomaten krijgen instructies: "Scherp toezicht op juiste weergave van grenzen"