woensdag 17 april 2024
25 C
Paramaribo
4.9 C
Amsterdam
0
(0)

Diploma uitreiking aan nieuwe predikanten Sanathan Dharm

lees ook ...

Geldautomaten ondergaan grote veranderingen

Het lijkt erop dat er enkele opwindende veranderingen op komst zijn voor de geldautomaten (ATM's). Het gebruik van SRD 500 en SRD 200 biljetten in de geldautomaten zal het gemak voor gebruikers vergro...

 Ook de voorzitter Nitin Jagbandhan  van het hoofdbestuur van de Sanatan Dharm Maha Sabha maakte gebruik van de gelegenheid om president Santokhi uit te nodigen. Hij mocht aanwezig zijn bij een diploma-uitreiking van negen nieuwe predikanten. Deze pracáraks en pracárika’s zijn in het district Nickerie opgeleid ter bevordering van het religieuze en sociaal werk van de organisatie.

 President Santokhi benadrukte dat de Sanatan Dharm over het hele land goed werk verricht en een belangrijke rol vervult in de verzorging van burgers op cruciale momenten in het leven.

Verder maakte hij er gewag van dat de regering een goede en vruchtbare samenwerking met de Sanatan Dharm Maha Sabha in stand houdt. Hij prees de  afgestudeerden en bemoedigde hen trouw te blijven en vast te houden aan het doel. Dit moet tot uiting komen tijdens de uitvoering van het werk. De drie best geslaagden ontvingen hun diploma uit de handen van president Santokhi.

Voorzitter Jagbandhan dankte de president voor het geven van gehoor aan de uitnodiging en gaf aan dat de organisatie bijzondere aandacht schenkt aan gendergelijkheid. Vrouwen zijn opgenomen in raden, die bijzonder werk verrichten. Deze grootste hindoe religieuze organisatie is in Suriname, draagt veel verantwoordelijkheid, op zowel cultureel, sociaal als maatschappelijk gebied. Men werkt volgens de voorzitter aan de opvoeding van kinderen en de hele maatschappij. Scholen, internaten, maar ook mandirs zijn er waar mensen kennis kunnen opdoen, terwijl zij hoop zoeken en verbinding maken met de schepper.

President Santokhi sprak lovend over het goede werk van de pandits en predikanten van de organisatie, die beschikbaar zijn op momenten van pijn en leed, alsook momenten van vreugde en blijdschap.

Bron; De Communicatie Dienst Suriname

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiploma uitreiking aan nieuwe predikanten Sanathan Dharm