zondag 1 oktober 2023
37.7 C
Paramaribo
19.9 C
Amsterdam
3.7
(3)

Diploma Koksopleiding niveau 2 bij SHTTC behaald door zeven volhouders

lees ook ...

Aftrap fase 1 wegverbeteringen in Paramaribo

Onlangs is gestart met de werkzaamheden om de busroute langs de Surimomboweg in Paramaribo aan te pakken. Naraindath Sitaram, coördinator van de afdeling Wegen Paramaribo bij het ministerie van Openba...

Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC), heeft zeven koks in spe afgeleverd aan de gemeenschap.  Er waren 42 deelnemers, maar slechts vier hebben het programma glansrijk afgerond. Drie van de geslaagden zijn van andere leerjaren. De pandemie heeft veel van de betrokkenden geëist, waardoor velen hebben moeten afgehaken.

“Het is een moeilijke tijd geweest door Covid-19. Dat heeft een behoorlijke impact gehad op de samenleving en ook de studenten. Uiteindelijk zitten jullie hier en dat zegt mij dat jullie de juiste attitude ten toon hebben gesteld. Dat is voor mij een van de belangrijkste eigenschappen en deze vertaalt zich naar professionaliteit.” Dit zei Michael Hermelijn, docent van de koksopleiding bij de Stichting Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC)

De opleiding ging in oktober van start, maar moest door de pandemie langer duren. Docenten en studenten waren genoodzaakt zich aan de nieuwe situatie te passen. Na vele ups and downs, die met de nodige frustraties gepaard  gingen konden de geslaagden hun diploma’s in ontvangst nemen.

Gian Baldew is de best geslaagde en Gorginho van Exel is de tweede beste. “Het voelt heel erg goed aan. Ik had het niet echt verwacht.  Mijn interesse voor de horeca komt door de familie die in deze branche zit. Deze traditie wilde ik voortzetten en vandaar de keuze voor deze opleiding. Eerlijk gezegd wilde ik niet doorgaan met de ‘koksopleiding niveau 3’ vanwege de vele onderbrekingen door Covid-19. Het virus heeft die hele experience negatief beïnvloed. Maar het gevoel van best geslaagde heeft me een beetje gestimuleerd om toch verder te gaan.” Aldus baldew, die zeer ingenomen is met zijn behaalde resultaat.

De stichting heeft vanaf 2015 een samenwerking met het ROC van Amsterdam binnen een Twinning-project. ROCvA-docent, Rick Deerenberg heeft de studenten bemoedigd. Hij gebruikte een anekdote om hen te laten inzien dat doorstuderen belangrijk is.  Ook hier is stilstaan geen optie.

Naast de ‘koksopleiding niveau 2’ hebben ook deelnemers van de ‘Franse conversatiecursus’ en van de ‘Brood en Banket cursus 1’ hun certificaat in ontvangst mogen nemen.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

2 REACTIES

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDiploma Koksopleiding niveau 2 bij SHTTC behaald door zeven volhouders