Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dilip Sardjoe: “Ik ben miljonair”

Geplaatst

op

Img 66cf507a6160 1

Dilip Sardjoe een vermogend man die zich onomwonden uitlaat over Surinamers over zee. Hij veegt de vloer aan met de kritische geluiden van Surinamers die hun land de rug toegekeerd hebben. Sardjoe: “Als je in Europa woont heb je niks te melden. Ik heb op dat punt mijn verantwoordelijkheid genomen. Ik ben ondernemer en miljonair in mijn vaderland. In Nederland kan je geen dollarrekening openen.

Sardjoe zegt geen boodschap te hebben aan Hollanders en daagt de verslaggever uit een Surinaamse miljonair te noemen in Nederland. Volgens Sardjoe beschikt geen enkele Surinamer in Nederland legaal over 10 miljoen euro.

De belastingdienst trapt op de rem. Hij wijst naar de Nederlandse maatschappij en constateert dat die alleen voor de witte man is.

“Surinamers hebben het moeilijk in Nederland. Ze moeten de eindjes aan elkaar knopen en hebben veelal geen cent te makken”. Met zijn uitspraken haalt hij stevig uit naar de diaspora en maakt gehakt van hun kritische geluiden.

Culturu.com

90 Reacties
90 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
lilian
zaterdag 18 juli 2020 16:44

Dilip Sardjo is de meest corrupte ondernemer is Suriname had hij deze grappen gemaakt in Nederland dan zou hij levenslang onderdak krijgen.

Sila
zaterdag 18 juli 2020 16:47

Daarom is Nederland rijk en zorg het goed voor zijn burgers dat ze geld krijgen als ze honger hebben een huis hebben of naar de dokter kunnen. Hij is miljonair omdat hij alles mag in Suriname en de bevolking schijt

Maya
zaterdag 18 juli 2020 16:57

Liever in Nederland dan in Suriname. Waarom…. dokter huizen geld scholing en geld sturen naar Suriname voor de arme mensen. Want als wij het niet doen ..Ga jij ze geld geven? Nee.. Kijk hoe de mensen honger en pijn lijden. Als ze ziek zijn waar moeten ze heen. In Nederland moeten wij zorgen dat onze familie leden geld krijgen anders kraperen ze. Gelukkig .god zijt dank dat de helft in Nederland zit. Hoe zou Suriname doen met 1 miljoen mensen. Nu al hebben ze het moeilijk met een handje vol die ze niet te eten kunnen geven. Geen dokter kunnen… Lees verder »

ALI
zaterdag 18 juli 2020 17:08

In Suriname kan iedereen miljonair worden als je liegt en bedriegt. Wie weet hoe hij aan zijn geld komt. Misschien heeft hij wel een todo. Een kikker of een slang die hem rijk maakt. Ik hoef zijn geld niet. Ik ben er niet jaloers op. In Nederland of in Suriname gun ik een ieder elke dag een bordje eten en drinken.een dak boven hun hoofd wat in Suriname moeilijk is oma kind en kleinkinderen in 1 huis. Ja vind je het gek dat ze naar Nederland willen. Geef ze eens ongelijk. Dat hij miljonair is hopelijk smaakt het lekker en… Lees verder »

Billy
zaterdag 18 juli 2020 17:15

Hij heeft wel gelijk. Dat Nederlanders niets moeten zeggen over Suriname. Wel mogen ze geld sturen naar Suriname 😃

Surinamer
zaterdag 18 juli 2020 17:18

Dilip heeft 100% gelijk over diaspora in Nederland!

Abaisa
zaterdag 18 juli 2020 17:24

Wat een man zeg. Belasting ontduiker nummer 1. Je moet zijn gangen nagaan hoe hij begonnen is. Kom je gauw aan de duistere praktijken van vroeger. Oplichter. Laat hem maar.
Is wel makkelijk te roepen ik ben miljonair en de surinamers in Nederland moeten de eindjes aan elkaar binden. Volgens geeft deze miljonair alleen om zich zelf. En als hij wat doet voor de mensen daar dan moet iedereen in zijn kont kruipen want hij is geweldig. Heeft wat dan gedaan voor su. Rot op man met je geld. Ook met je geweldige lichtjes en lampje met kerst. Geweldig

Sajoosje
zaterdag 18 juli 2020 17:27

Sardjoe heeft gelijk. Ze zijn gevlucht uit Suriname en willen in Suriname begraven worden als ze dood gaan. Waarom? Als je van Suriname hield was het niet alleen een vakantie land maar een land om te willen wonen. Als je dood gaat begraaf maar in Nederland er toch al een wet… liever Russen en andere landen zonder visum naar Suriname dan Nederlanders. Blijven jullie in Nederland

Surinamer
zaterdag 18 juli 2020 17:35

Die diaspora in Nederland zijn rijk geworden met hun zogenaamde toko’s. Je kan nooit rijk worden met de verkoop van kousenband en sopropo. Dus denk goed welke business deze gasten daar nog meer uitvoeren! Denki denki toch😜

Begroo
zaterdag 18 juli 2020 17:37

Dilip plastic kannen salesman wie was betrokken bij beegroo isulair affaire

Alexander
zaterdag 18 juli 2020 17:43

Dusapora hebben geld. En waar zit al dat geld. Ja in grote huizen met zwembaden in Suriname. Zo verkopen ze nog stenen en cement en werk gelegenheid in Suriname. Wie profiteert er het meeste van het geld van dusapora? Suriname want zwart geld mag hier niet op de bank in Suriname wel.

Jan-pieter
zaterdag 18 juli 2020 17:49

Iedereen zijn mening en hij zegt iets wat Wilders in Nederland roept hij is de Wilders in Suriname. Suriname voor Surinamers. Nederland voor Nederlanders. De Surinaamse Nederlanders horen nergens thuis. Rot op naar je eigen land horen ze in Nederland. Maar ze zijn niet welkom in Suriname. 😄😅😃

Daan
zaterdag 18 juli 2020 17:54

Ik ben in zekere zin met hem eens. Hij doet wel veel handel met witte mannen.

John
zaterdag 18 juli 2020 17:56

Waarom heeft deze meneer de Surinamers niet geholpen met financiële hulp. Er zijn erg veel mensen die geen baan en eten hebben. Doet hij iets aan pakket uitdelen? Hoop dat hij kan genieten van zijn rijkdommen. Je ben gekomen met lege handen en je gaat met lege handen.

Poni
zaterdag 18 juli 2020 18:03

wel, een zielig figuur, zo in het wilde weg roepen, het is goed dat familie in Su iemand hebben in Nederland, het weinige die we hebben kunnen we familie meegeven in Su…en in de vakanties geld uitgeven in Su, is goed voor de economie van Su, hebben we comments over Su, dan moet dit mogen, Su wil niet dat we een dubbel Natio hebben, dus wat zeurt die Miljonair…be humble..staat niet in zijn woordenboek…

Janet
zaterdag 18 juli 2020 18:18

Misschien dat santoki wel slim is om de de surinamers in Nederland wel dubbel nationaliteit te geven. Dan kunnen ze ontwikkeling brengen naar Suriname. Artsen economen ingenieur noem ze maar ze zitten in Nederland. President santoki wees slim want zo word je ingeschat. De slimste president die Suriname gekend heeft. Maak je naam waar. Dubbel nationaliteit zal ontwikkeling brengen. Kijk naar Turkije en Marokko

Rik
zaterdag 18 juli 2020 18:23

Het is hem niet geluk samen met zijn currupte lingen de staat Suriname te kapen. Want dat waren hun bedoelingen. Het is mislukt.. Dank zij de kiezers. In su moet er een wet nu komen om deze mensen direkt het la ‘s uit te sturen. Ze zijn staat gevaarlijk.

Desi
zaterdag 18 juli 2020 18:30

Ga zijn belasting aangiftes na. Zeker dat hij ook de staat besnuffeld. Ja in Nederland komen ze je halen als je de belasting schuldig bent. Daar kan hij dien en laten wat hij wilt hoeveel gij wilt afdragen. Wie controleert zijn boeken? Zijn vrienden. Ja poespoesie e luku merki. Suriname loopt veel belasting geld mis.

Sampi
zaterdag 18 juli 2020 18:36

Rij naar de Nederlandse ambassade in Suriname. Nog steeds lange rijen van mensen die naar Nederland willen . Om figuren als deze. Ze vreten het land kaal en de bevolking slaat op de vlucht. Geef ze geld dan blijven ze daar. Bouw een kantoor naast de Nederlandse ambassade en geef die lange rij werk zodat ze niet naar Nederland hoeven te vluchten

Izaak
zaterdag 18 juli 2020 18:52

De man heeft een grote bek met zij miljoenen .wat hij niet vertelt dat hij een van de grootste drugdealer is dus laat hij zijn bek dicht houden want eerlijk geld verdienen is su is zeldzaam.En geloof mij ik ken hem van dichtbij . In su weten ze ook hoe hij aan zijn geld komt

Bad boy
zaterdag 18 juli 2020 18:57

Laat Dilip Sardjoe mijn mars komen eten, vandaag de dag gaat hij op de Nederlandse surinamers schelden, laat hij komen vertellen hoe hij miljonair is geworden, hoeveel drugs heeft hij niet verhandeld, over de rug van de surinamers daar is hij ook aan zijn miljoenen gekomen, behalve dat van de afobakka stuwdam, hoeveel miljoenen heeft hij niet aan die overeenkomst overgehouden. Dilip Sardjoe is een hond.

roy
zaterdag 18 juli 2020 19:05

Hij mt zijn gore bek dicht houden,dank zij de corrupte VHPers toendertijd heeft hij zo ver geschopt en nadat hij weer bij de NDP bende had aangesloten en weer dankzij Bouterse miljoenen heeft verduisterd van de bevolking.
Hij mt blij zijn dat hij in SU.is in Nde had hij allang een schop onder zijn rest gehad.

Bryan
zaterdag 18 juli 2020 19:28

Dilip is éën en al een criminele corrupte gedrog. Miljoenen bloedgeld verdient met oplichting, drugshandel en frauduleuze handelingen die Su benadelen. Dit soort randdebielen die op zoek zijn naar erkenning zouden geen seconde te lang in Ned of Us nog kunnen rondlopen. Ik heb deze man van dichtbij gezien en het is niets anders dan een miscreatie van de natuur en een die ook nog zuurstof vespilt. Ronduit een walging om te zien. NDP is nu eruit dus zal hij wel weer de kant van.VHP opzoeken. Intellect als Santoki is zou deze hem.dan publiekelijk te schande moeten zetten en hem… Lees verder »

Marlon
zaterdag 18 juli 2020 19:59

Vorig keer is er 500 000 euro opgehaald door de Nederlanders in Nederland voor Surinamers die het ziekenhuis hard nodig hebben. Hij is miljonair waarom trekt hij geen 500.000 voor de mensen daar. En maar schelden op Nederland en Nederlanders. Als hij ziek is kan hij naar het buitenland maar het arme volk niet. Wij hebben het beter in Nederland en daarom delen we met onze broeders en zusters daar die het niet hebben.

tinyjansenalberg@gmail.com
zaterdag 18 juli 2020 20:07

wat een dom geklets.Je zou haast denken dat het een verkiezingsstunt is.Ik woon hn Ned ben geen miljonair maar ik heb een goed leven.Als ik ziek ben kan ik Naar de dokter gaan en als het moet krijg ik medicijnen wat veel mensen in Sur niet kunnen zeggen.Wat een armoe is het daar.Als je geld hebt ben je de man en als je geen geld hebt ben je een nobody.Veel succes met je miljoenen

Roberto
zaterdag 18 juli 2020 20:09

dilip sardjoe heeft zijn vermogen opgebouwd uit het sturen van MEEL ( Drugs) naar nederland,daarmee heeft hij zich verrijkt en ook nog liegen en bedriegen,en stelen uit de staatskas,wat er nog over was ow ja en nog ff zogenaamd witwassen met zinn videotheek….oplichter eerste klas,geldt eigenlijk voor de hele fam.sardjoe die zich verrijkt hebben ten koste van de arme surinamer,en wij mogen niet bemoeien maar wel geld sturen…strijdvolle idioot….

Lydia
zaterdag 18 juli 2020 20:09

In zn graf is hij net zo rijk als de armste onder ons. Met al zn geld zit hij in zn eigen huis achter tralies. Wens hem veel gezondheid toe.
Afvallen zou daarbij helpen.

Spider
zaterdag 18 juli 2020 20:10

Hij heeft bakroe…daarom is hij mijoenair ….

Zwartje
zaterdag 18 juli 2020 20:26

So what als je miljonair bent. Groot doenerij, denk je dan dat je god bent ofzo? Duivel.

Zwartje
zaterdag 18 juli 2020 20:29

Je neemt die miljoenen niet mee in je graf, je wordt net als armen verbrand of komt met tussen 6 planken.

Jan
zaterdag 18 juli 2020 20:31

Beste meneer, op zijn zachtst gezegd is uw optreden te betreuren. Het gaat economisch niet goed met het prachtige Suriname. U kunt een echte vent zijn als u met uw miljoenen het volk van Suriname helpt. En Nederland, die kan blaaskaken als U niet gebruiken bij de wederopbouw, wij laten jullie in ieder geval niet in de steek. Het ga U goed vanachter uw tralies!

Mala
zaterdag 18 juli 2020 20:32

Hij spoort niet. Grootheidswaanzin. Nu nog NDP. Morgen zal hij weer overlopen naar de VHP. Hij kijkt wie aan de macht is. Hopelijk is president santoki niet om te kopen

Menno
zaterdag 18 juli 2020 20:33

wat een clown, hij praat over legaal. Ken hij de betekenis wel van het woord.
De grootste corrupte crimineel die geen ruggengraat heeft en met alle winden meewaait voor paisa.

Carl
zaterdag 18 juli 2020 20:33

Wíe in de buurt wilt komen van het vermogen van Dilip Sardjoe verwijs ik naar een artikel van de Parbode van december 2019. Daarin geeft zijn dochter aan een vermogen van boven de 500 miljoen USD te bezitten en dat zij als eerste Surinaamse in het tijdschrift Forbes (USA) op een lijst voor miljonairs/miljardairs vermeld wilt worden. Hun vermogen wordt door sommigen hoger geschat. Wat ik zo triest vind is dat sommigen die nauwelijks wat hebben het voor hun willen opnemen. Tegen die mensen zeg ik even geduld de nieuwe regering heeft aangegeven diefstal en corruptie te laten onderzoeken. Of… Lees verder »

Rama
zaterdag 18 juli 2020 20:51

Hij is 1 v.d. grootste corruptelingen in SU. Vandaar dat hij zo rijk is geworden.

rene
zaterdag 18 juli 2020 21:27

Ik heb 35 jaar in Nederland gewoond en gewerkt meneer Sardjoe heeft helemaal gelijk 90%van de Surinamers in Nederland wonen in een huurwoning hebben geen spaargeld , werken zich te pletter en betalen zichzelf blauw aan belasting , of leven van de bijstand of een uitkering. De meeste surinamers die wat hebben bereikt zijn de hindoes. en dat gezeur over de ziekenfondsen in Nederland, 2 keer of meer duurder dan in Suriname, en toch moet je soms bijbetalen voor jouw recepten. de diaspora moet zich gedeisd houden en niet proberen zich beter voor te doen dan de surinamers in Suriname.… Lees verder »

Kamla
zaterdag 18 juli 2020 21:40

Rene’Je hebt 35 jaar in nl gewoond en waarom zolang. Hebben ze je terug gepost omdat je gefraudeerd hebt in Nederland. Ja hier pakken ze criminelen hard aan.Je moest allang opdonderen naar je land. En wat wiens brood men vreet wiens taal men spreekt. 35 jaar in Nederland en wat heb he opgebouwd in Suriname. Heb je nu een uitkering van Nederland dat je nu daar ontvangt dus hou jij je mond.

Zwartje
zaterdag 18 juli 2020 21:49

Door hindoestanen ben je zo groot geworden en diezelfde Hindoestanen heb je verloochend. Volk verrader en landverrader. En overloper. Door Lachman heb je een vergunning gekregen en ben je nu waar je bent. Kom je nu met grootdoenerij. Al had je miljarden, wat kan het een ander schelen. Nederland en Amerika gaan SU nu helpen. Waarom help je de arme bevolking van SU niet met je miljoenen. Het zijn miljoenen van het volk. Je bent niet te vertrouwen, lambal.

Zwartje
zaterdag 18 juli 2020 21:52

@Billy, wel steun van Nederland hebben, maar diaspora mag niet bemoeien? Het draait altijd om geld bij jullie. Pathetic.

Laatst bewerkt op 19 dagen geleden door Zwartje
Joop van de ende
zaterdag 18 juli 2020 22:19

Maar aan de enekant heeft die man wel gelijk tok. wees realistisch ken jij een surinaamse iemand persoonlijk die 10 mill heeft op ze rekening in nl van fm na vrienden ik denk dat je ze op je handen kant tellen want bijna niemand kent er zo iemand! Besef dan zijn wij 1 van de eerste buitenlanders die toen der tijd na nederland zijn gekomen maar we hebben geen miljonairs ‘besef’ kan tog eigenlijk niet en dan licht et ook een beetje aan ons zelf waardoor we dat niet zijn. maar we worden zwaar tegen gewerkt in nl op alle… Lees verder »

Mariska
zaterdag 18 juli 2020 22:59

Tuurlijk is de belastingdienst in Nederland een legale boef. Ze stelen ook van zwarte mensen. Vooral als je dubbele nationaliteit hebt ben je al verdacht bij de Nederlandse belastingdienst. Hij heeft een punt. Maar hij mag ons niet als junks en steuntrekker wegzetten. We leven tenminste in een land waar wat de beste gezondheidszorg heeft. Ze geven he geld maar nemen het weer. Maar je mag wel naar de dokter als je ziek bent. Medicijnen als je moet. Niet dat je moet wachten op .. nee we hebben geen medicijnen. Nederland zorgt wel voor hun burgers en rijk hoef ik… Lees verder »

Juliana
zaterdag 18 juli 2020 23:37

Nederland heeft al een vaccin besteld voor haar burgers. Wat heeft hij voor de burgers in Suriname besteld. Hij is rijk . Bestel dan ook een vaccin. Wij Nederlanders hebben geld opgehaald zodat er goede marrialen aankomen in Suriname. Dan komt hij ons Nederlanders bekritiseren. Jongen je hebt geld eet het op . Jammer voor het volk van Suriname dat ze arm zitten te wachten dat er een robinhood komt om ze te helpen. Deze gasten denken aan hunzelf. En wanneer er stront aan de knikker is zijn hun de eerste die met hun geld van alles om proberen te… Lees verder »

Mr.Smith
zondag 19 juli 2020 01:47

Maar waarom zou ik een dollarrekening moeten hebben in Nederland. De euro is sterker dan de dollar. Ik hoef geen dollar. Ik wil euro. Hier in NL betalen we met de euro en heel Europa. Wat moet je dan met een dollar rekening. Nonsense

Bbs
zondag 19 juli 2020 03:36

Laat die man eerst zijn arbeiders een goeie voorziening geven en een betere salaris.Dan kan hij dat zeggen.Bloed zuiger

sadhoe bies
zondag 19 juli 2020 03:54

rommel rommel wat je daar uitlegt mnr dielep als je werkelijk een miljonair bent dan waarom heb je de NDP regiring dan niet gegunt?

Laatst bewerkt op 19 dagen geleden door sadhoe bies
Rampache
zondag 19 juli 2020 07:45

Rampache

Neon_leon-7aca628d-fbb8-4ec3-bfc8-745dd5415b10.jpg
Rampache
zondag 19 juli 2020 07:46

Hij heeft gelijk

Diaspora VHP Vrouwen
zondag 19 juli 2020 08:25

Deze meneer drukt de waarde van mensen uit in geld. Dat is echt zielig. De term Kenniseconomie is hem onbekend. Zou het daarom zijn dat hij de diaspora Surinamers als bedreigend ervaart?

Hoogbegaafdt
zondag 19 juli 2020 09:14

Hij is ook dik en heeft grote bobbo’s

Stuart
zondag 19 juli 2020 09:15

Neen Ik heb niets te melden idioot, wat kan mij jou miljoenen schelen? Je bent gewoon zielig. We hebben niets te melden? Toch bestaat er Su4Su? En nog meer organisaties die steeds een beroep doen op ons geld die we al niet hebben volgens jou, maar toch geven we, kan ik dat van jou zeggen? Stik toch in je geld man. Gaat niet om hoeveel je hebt op de bank, is wat je met je mede mens wilt delen. Als ik al m’n geld had gespaard die ik besteed heb aan mijn fam in Suriname, dan zou ik nu ook… Lees verder »Advertentie

Suriname

Ex-minister Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld door DNA

Geplaatst

op

Minister Hoefdraad Suriname

De Nationale Assemblee (DNA) heeft in de late avond van donderdag 6 augustus 2020 omstreeks 00.06 uur, in een Openbare vergadering de ex- minister van Financiën, Gillmore Hoefdraad in staat van beschuldiging gesteld. Een hernieuwde vordering hiertoe is eerder door de procureur- generaal ingediend.

In totaal hebben 28 DNA-leden voor gestemd. In de wet is opgenomen dat voor de vervolging van politieke ambtsdragers en gewezen politieke ambtsdragers zijn ingevolge de Grondwet van de Republiek Suriname en de Wet speciale voorzieningen getroffen. Deze speciale grondwettelijke voorzieningen hebben geen betrekking op alle door de politieke ambtsdragers of gewezen politieke ambtsdragers gepleegde misdrijven, maar zijn beperkt tot slechts die misdrijven welke zijn gepleegd in de betrekking van politieke ambtsdragers. Misdrijven waarbij misbruik is gemaakt van het betreffende ambt of de positie.

Volgens artikel 140 van de Grondwet worden politieke ambtsdragers, die in die betrekking misdrijven hebben gepleegd, door de Procureur-generaal vervolgd bij het Hof van Justitie. Verder staat in de wet dat politieke ambtsdragers door de Procureur- generaal bij het Hof van Justitie kunnen worden vervolgd slechts nadat deze door De Nationale Assemblee in staat van beschuldiging zijn gesteld overeenkomstig de wet.- Culturu.com

Lees verder

Suriname

Voormalig Surinaamse Vice President Adhin betaalde geen rekeningen

Geplaatst

op

Regeringsgebouw 320x175

De huidige Vice President van Suriname Ronnie Brunswijk, maakte gisteren tijdens de vergadering van de assemblee bekend, dat oud V P Adhin vanaf 2016 de telefoonrekening van zijn kabinet niet heeft betaald. Het totaal bedrag is 27,2 miljoen Surinaamse dollars.

De onbetaalde telefoonrekeningen waren nog maar het topje van de ijsberg. Een openstaande rekening van SRD 108.000 voor airco’s, SRD 105.000 aan openstaande rekeningen voor meubels en een openstaande schuld bij het SZF van SRD 633.650 was de tussenstand van de inventarisatie van zijn kabinet door V P Brunswijk. Het bleek ook dat er 19 consultants verbonden zijn aan het kabinet van de Vice President en er 247 personen werkzaam zijn.

Ook het wagenpark ontkwam niet aan de haviksogen van de zakenman/Vice President die aangaf nog steeds in zijn eigen voertuig te rijden. Het bleek dat er zeven voertuigen van het kabinet verkocht waren via het Ministerie van Openbare werken, waarvan van drie daarvan de beschikking nog niet terecht was.

”Voor SRD 200.000 aan apparatuur is er overgedragen aan het Nationaal Informatie Instituut, vele computers en laptops zijn verdwenen en op bijna alle etages ontbreken er meubels. Er was zelfs opdracht gegeven om meubels af te schrijven toen ik al hier was, maar dat hebben we gelukkig kunnen voorkomen.” geeft VP Brunswijk aan. Hij zegt dat zijn kabinet geen eigen interne controle heeft, maar dat hij daar verandering in gaat brengen. ”De verf van het gebouw bladdert af, bijna elke etage heeft lekkages. Er is veel achterstallig onderhoud, waardoor veel ruimten niet gebruikt kunnen worden” vat de Vice President dit gebed zonder einde samen. – culturu.com

Lees verder
Advertentie

Laatste reacties

Meest gelezen