Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Dikan roept op tot ondersteuning proces erkenning grondenrechten

Geplaatst

op

door

Minister Egdar Dikan van Regionale Ontwikkeling roept alle Surinamers op om ondersteuning te geven aan de uitvoering van het “Stappenplan ter Realisering van de Wettelijke Erkenning van de Grondrechten der Inheemse en Tribale Volken in Suriname”. Verder vraagt hij ook aan de gemeenschap aandacht voor personen die regelmatig kritiek leveren op de inspanningen van de regering om dit vraagstuk definitief op te lossen. Dezelfde personen laten het echter afweten, wanneer het aankomt op het leveren van een bijdrage.

Het stoort de bewindsman dat steevast dezelfde personen, die hoog van de toren blazen, van afwezigheid schitteren bij belangrijke consultaties en sessies waar hun input nodig is. “Lever als respectabele organisatie niet zomaar kritiek, wees deel van de oplossing”, meent Dikan. Hij zegt dat de diverse sessies de mogelijkheid bieden aan individuen, organisaties en of groepen hun visie duidelijk te maken over hoe te komen tot wettelijke erkenning van de grondenrechten.  Dikan hoopt dat Surinamers over een jaar kunnen zeggen dat zij een traject hebben afgelegd en een oplossing hebben gevonden voor dit vraagstuk.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Video Report: Brandpreventie Stichting Bond en Blauw Finaal

Geplaatst

op

door
Lees verder

Suriname

Twaalf finalisten Suripop XXI bekend

Geplaatst

op

door

De Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur, die om de twee jaren het componistenfestival organiseert, heeft de twaalf finalisten bekendgemaakt. Uit de 82 inzendingen zijn de finale composities gekozen door een jury van negen personen.

De twaalf componisten zijn: Nicole Mackintosh (Ete Wan Lesi), Donovan Mahadew (Mi Nanga Yu), Ferdinand Schet (Lobi Pasi No Abi Fara), Hilkia Lobman (Tanpresi), Jennifer Naarden (Uma Prani Yu Rutu), Gino Ammersingh (Lobi Na Wan Wortu), Claude Winnie Dinge (Mi Wani Gwe), Emanuel Sanvisi (Libisma Tu), Rudi en Eunice Fernand (Dja Mi De), Roberto Banel (Mi No Sa Kori Yu), Delceggio Scheineman (Prasoro) en Ricky Cheng-A June/Clint Fazal Alikhan (Swit Tanpe).

De componisten gaan nu met de arrangeur en musical director Ernesto van Dal aan de slag om de arrangementen en opnames van de liederen te doen. Na de afronding van de studio-opnames wordt een aanvang gemaakt met de productie van de videclips. De cd wordt in de eerste week van juni 2020 gepresenteerd, terwijl de gala-avond van Suripop XXI op 1 augustus 2020 wordt gehouden.

Lees verder

Meest gelezen

X