Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Van Dijk Silos: Schieten op politie? Wij schieten terug!

Geplaatst

op

door

Afgelopen zaterdag hebben drie overvallers hun diefstal met de dood moeten bekopen. De mannen kwamen na hun overal op een supermarkt om in een schietgevecht met de politie. Een vierde overvaller ligt met schotwonden in het ziekenhuis.

Volgens Van Dijk-Silos handelde de politie niet buiten proportie. Volgens de minister hebben de agenten geschoten omdat zij werden beschoten. Eerder gaf de minister al een waarschuwing dat er hard zal worden opgestreden tegen criminaliteit. Het optreden van de politie afgelopen zaterdag past in het plan tegen de escalerende misdaad in het land.

De minister attendeert criminelen nogmaals erop dat zij rekening moeten houden dat hun acties zal worden beantwoord door de politie en het Nationale leger. Als er word geschoten dat zal de politie en het leger er niet voor terug deinzen om terug te schieten. Dat een crimineel dit kan bekopen met de dood, dat is dan het risico van hun beroep.

Het is haar taak om Suriname weer veilig te maken, en dat gaat ook gebeuren, aldus de minister.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit artikel

1000


Advertentie

Suriname

Huldiging Wijnaldum in Suriname op eigen verzoek afgelast

Geplaatst

op

door

De huldiging van de voetballer Georginio Wijnaldum, gaat op verzoek van de sporter niet door. Dit wordt door het Nationaal Informatie Instituut (NII) gemeld.

Wijnaldum zou dit weekend in het district Coronie onderscheiden worden door president Desire Bouterse. De regering zegt in het bericht van NII alle begrip te tonen voor het standpunt van de voetballer. Hij wordt succes toegewenst in zijn verdere carrière. 

Lees verder

Suriname

Assembleedelegatie aanwezig bij ParlAmericas vergadering in Mexico

Geplaatst

op

door

Een afvaardiging van het Surinaams parlement (De Nationale Assemblée) vertegenwoordigt het land van 18 tot en met 20 juni 2019 in Mexicostad, Mexico, voor het bijwonen van de 11th Gathering of the Parliamentary Network for Gender Equality. Deze conferentie heeft als thema: “Achieving balance in the world of work.” De delegatie onderleiding van assembleevoorzitter Jennifer Simons bestaat verder uit Marinus Bee (Abop) en Jenny Warsodikromo (NDP).

Tijdens deze conferentie zullen volksvertegenwoordigers uit Noord- en Zuid-Amerika en het Caribisch Gebied van gedachten wisselen over onder andere de vele voordelen van economische versterking van vrouwen. Verder zal gesproken worden over het voorkomen en aanpakken van seksuele intimidatie op de werkplek, het herkennen van vrouwenarbeid en de mogelijke kansen voor vrouwen in de toekomst.

Lees verder

Meest gelezen

X