Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Van Dijk Silos: Schieten op politie? Wij schieten terug!

Geplaatst

op

Afgelopen zaterdag hebben drie overvallers hun diefstal met de dood moeten bekopen. De mannen kwamen na hun overal op een supermarkt om in een schietgevecht met de politie. Een vierde overvaller ligt met schotwonden in het ziekenhuis.

Volgens Van Dijk-Silos handelde de politie niet buiten proportie. Volgens de minister hebben de agenten geschoten omdat zij werden beschoten. Eerder gaf de minister al een waarschuwing dat er hard zal worden opgestreden tegen criminaliteit. Het optreden van de politie afgelopen zaterdag past in het plan tegen de escalerende misdaad in het land.

De minister attendeert criminelen nogmaals erop dat zij rekening moeten houden dat hun acties zal worden beantwoord door de politie en het Nationale leger. Als er word geschoten dat zal de politie en het leger er niet voor terug deinzen om terug te schieten. Dat een crimineel dit kan bekopen met de dood, dat is dan het risico van hun beroep.

Het is haar taak om Suriname weer veilig te maken, en dat gaat ook gebeuren, aldus de minister.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Kredietbeoordelaar Moody’s positief over Suriname

Geplaatst

op

By

LONDEN (ANP) – Kredietbeoordelaar Moody’s is iets positiever geworden over Suriname. De firma verhoogde vrijdag de verwachting voor de kredietrating naar stabiel van negatief. Het kredietoordeel zelf bleef staan op B2.

Volgens Moody’s is de druk op de Surinaamse financiën het afgelopen jaar wat afgenomen. Daarbij zal de grotere ruimte voor binnenlandse en buitenlandse bronnen de financieringsdruk dit jaar en komend jaar doen verminderen. In februari 2018 kreeg Suriname de prognose ‘negative’ van de kredietfirma.

De B2-rating krijgt ook steun van onder meer de omvangrijke mijnbouwbronnen en een gunstigere investeringsomgeving. Uitdagingen blijven de grote schuldenlast, structurele en economische kwetsbaarheid vanwege de relatief beperkte omvang van het land en de afhankelijkheid van grondstoffen en ,,zwakheden” in het bestuur.

Lees verder

Suriname

Vijf familieleden opgepakt voor doodslaan man in Suriname

Geplaatst

op

By

In Suriname zijn vijf familieleden opgepakt die worden verdacht van het doodslaan van een man in het district Para in Suriname. Dit meldt de Surinaamse krant Times of Suriname.

De hoofdinspecteur en regiocommandant Midden-Suriname Ulrich Tjin Liep Shie bevestigd de arrestaties aan de het medium. Het gaat om een zoon, dochter, schoondochter, broer en zwager van de man.

De vijf familieleden zouden zaterdag na een woordenwisseling het slachtoffer hebben mishandeld. De man liep hierbij zwaar letsel aan het hoofd op en raakte bewusteloos. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij aan zijn verwondingen overleed.

In eerste instantie werd door verschillende personen aangegeven dat de man met zijn hoofd tegen een stenen rand zou zijn gevallen. Een gerechtelijke lijkschouwing op het lichaam van het slachtoffer wees uit dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) zijn de vijf verdachten in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Lees verder

Meest gelezen