Suriname ALTIJD Dichtbij

Suriname

Van Dijk Silos: Schieten op politie? Wij schieten terug!

Geplaatst

op

Afgelopen zaterdag hebben drie overvallers hun diefstal met de dood moeten bekopen. De mannen kwamen na hun overal op een supermarkt om in een schietgevecht met de politie. Een vierde overvaller ligt met schotwonden in het ziekenhuis.

Volgens Van Dijk-Silos handelde de politie niet buiten proportie. Volgens de minister hebben de agenten geschoten omdat zij werden beschoten. Eerder gaf de minister al een waarschuwing dat er hard zal worden opgestreden tegen criminaliteit. Het optreden van de politie afgelopen zaterdag past in het plan tegen de escalerende misdaad in het land.

De minister attendeert criminelen nogmaals erop dat zij rekening moeten houden dat hun acties zal worden beantwoord door de politie en het Nationale leger. Als er word geschoten dat zal de politie en het leger er niet voor terug deinzen om terug te schieten. Dat een crimineel dit kan bekopen met de dood, dat is dan het risico van hun beroep.

Het is haar taak om Suriname weer veilig te maken, en dat gaat ook gebeuren, aldus de minister.

Reageer op dit bericht

Reageer op dit bericht

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Suriname

Jongen in internaat Atjoni ernstig mishandeld

Geplaatst

op

By

Woensdagochtend is een jongen die in het internaat Atjoni woonde ernstig mishandeld door een kamergenoot.

Het slachtoffer zou door zijn kamergenoot zijn aangevallen met een knuppel. Het slachtoffer had een opgezwollen gezicht en zijn linkeroog kon nauwelijks open. Hij kon moeilijk praten omdat dat voor nog meer pijn zorgde, vertelt een bezorgde oom van het slachtoffer. De jongen is na behandeling voor verder onderzoek verwezen naar een oogarts. 

De twee zouden eerder die dageen woordenwisseling hebben gehad om een mobiele telefoon. Het slachtoffer isin zijn slaap aangevallen en liep zware hoofdletsels op. De internaatbeheerdertrof het slachtoffer ‘s ochtends aan in zijn bed, besmeurd met bloed, enschakelde direct de politie in. De kamergenoot is in verzekering gesteld, zegtde politie.

Lees verder

Suriname

Megadrugs vangst verbrand in kraka

Geplaatst

op

By

Meer dan 2300 kilogram in beslag genomen drugs werd donderdag onder toezicht van vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname en het Openbaar Ministerie in de as gelegd.

De verbranding van het verboden spul heeft plaatsgevonden te Kraka. “Niet alleen de Cocaïne van de grote recente vangst op 08 januari jongstleden, maar ook andere drugssoorten die eerder in beslag genomen zijn zijn vandaag verbrand”, verteld de inspecteur van politie, August van Gobbel.

De inspecteur reageerde hiermee op de verbranding van 17 januari 2019.
Hij voert aan dat de drugs de in het verleden op verschillende locaties is verbrand.

Om de last voor de omgeving zo miniem mogelijk te houden is gekozen voor Kraka.

Lees verder

Meest gelezen