woensdag 29 maart 2023
26.5 C
Paramaribo
13.2 C
Amsterdam
0
(0)

Dignitarissen in Brokopondo halen vuil op

lees ook ...

Hopkinson was twice slain in the Council of Ministers

 The selection of Roché Hopkinson, a former NDP assembly member, as the new chairman of the supervisory board at the state-owned Canawaima Management Company, better known as Canawaima, drew furious p...

Het traditioneel gezag van Brokopondo heeft een vier ton pick up aangeschaft om vuil op te halen in het district. Gadu Manda Wan Kai, een lokale onderneming heeft een deel van de kosten gedekt. Het ander deel komt uit de dorpskassen, die vooral in stand worden gehouden door de kleine lokale goudondernemers. M. Rozenberg, kapitein van Gadjoe, en tevens directielid van Gadu Manda Wan Kai, zegt dat er al  contact is met het ministerie van Openbare Werken (OW).

“Het zal nooit meer voorkomen dat het huisvuil in de zeven dorpen van Brownsweg, in het district Brokopondo, zich zal opstapelen op de straathoeken”. Dit garandeert Kapitein Lambertus Waandels van Nieuw Ganzee.

Eerder werd het district geconfronteerd met een zeer onhygiënische situatie. Het vuil werd opgestapeld, maar niet opgehaald, waardoor ongedierten zich ophielden tussen het vuil, met alle gevolgen voor de gezondheid van de plaatselijke gemeenschap. Protesterenden barricadeerden daardoor de weg naar Atjoni.

De gezagdragers zijn lange tijd in gesprek hierover geweest. Na afstemming met districtscommissaris Ludwig Mendelzoon van Brokopondo kocht men een truck. Het vuil kan men nu zelf ophalen.

Openbare Werken heeft hen ook meegedeeld dat er een inschrijving is gehouden voor ophaal en verwerking van het vuil. Volgens kapitein Rozenberg moet men in contact treden met de persoon, die het werk gegund krijgt.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDignitarissen in Brokopondo halen vuil op