maandag 11 december 2023
26.1 C
Paramaribo
9.7 C
Amsterdam
4
(1)

Digitale verkeerslessen van Juspol voor het ministerie van Onderwijs

lees ook ...

Uitbreiding Foodbasketproject

Alle Surinamers moeten via het Food Basket-project worden voorzien van betaalbare eerste levensmiddelen, zoals aardappelen, uien, knoflook en gele erwten. Het zijn in totaal negen producten. Uiteindel...

Daniela Rosario, vertegenwoordiger van minister Marie Levens van Onderwijs Wetenschap en Cultuur (minOWC), mocht op 06 mei jongstleden 11 filmpjes met digitale verkeerslessen in ontvangst nemen van minister Kenneth Amoksi van het ministerie van Justitie en Politie (JusPol).

De digitale lessen zijn ontworpen door de afdeling verkeer van het Korps Politie Suriname met steun van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB). De overhandiging vond plaats op 06 mei 2022 in de vergaderruimte van het ministerie van Justitie en Politie.

De Covid-19-pandemie zorgde ervoor dat de verkeerslessen, die normaliter door de afdeling verkeer op de scholen verzorgd werden zijn komen weg te vallen alsook het project verkeersbrigadiertjes. ‘De video’s die door een schenking van de IDB  mogelijk gemaakt zijn, vangen deze lessen enigszins op’, gaf minister Amoksi aan.

De opzet van de lessen is van dien aard dat ze in de klas, buiten de klas en voor groepsactiviteiten gebruikt kunnen worden. Ze zijn ontworpen om leerlingen van leerjaar 07 (5e klas) die het vak verkeer hebben als onderdeel van hun curriculum, leergierig te maken en te prikkelen tot het stellen van vragen.

Het is de bedoeling dat de video’s tijdens de verkeerslessen en voor het programma School TV gebruikt worden. “Leerlingen en leerkrachten zullen via de website en het YouTube kanaal van minOWC toegang hebben tot de lessen”, stelt Rosario. Het wordt volwassenen ook aangeraden hun kennis van het verkeer middels deze filmpjes op te frissen.

Minister Amoksi deelde mee dat er nog andere projecten lopen, die ondersteund worden door de IDB. Het gaat onder andere om een project in het kader van huiselijk geweld, alsook een groter verkeersproject waarbij het ministerie van Openbare Werken zal worden betrokken.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDigitale verkeerslessen van Juspol voor het ministerie van Onderwijs