dinsdag 24 mei 2022
26.3 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
5
(1)

Digicel Suriname geeft US$ 100.000 uit aan renovatie Hendrikschool

lees ook ...

Weg Pikin Saron – Bigi Poika wordt geëgaliseerd

De afdeling Wegen van het ministerie van Openbare Werken (OW) voert werkzaamheden uit op de weg naar West Suriname. De wegstrekking Pikin Saron- Bigi Poika wordt geëgaliseerd. Enkele houtonderneme...

Het telecommunicatiebedrijf Digicel Suriname heeft een contract getekend met aannemingsbedrijf Balwant-Gir om twee gebouwen en het vooraanzicht van de Hendrikschool te renoveren. De kosten hiervoor bedragen US$ 100.000. De school, waarvan een deel tot het Unesco Werelderfgoed behoort, is één van de oudste muloscholen in Suriname. Gezien de hoge renovatiekosten, heeft Digicel besloten om een helpende hand toe te reiken.

“Als goede buren voelden we ons verplicht om op zoek te gaan naar middelen om de renovatie te helpen financieren, omdat we weten dat onderwijs één van de bouwstenen vormt van onze maatschappij. Het vorig jaar heeft de chairman van Digicel Group, Denis O Brien, tijdens een bezoek aan Suriname, deze middelen toegezegd en geschonken. Hij heeft als oprichter van de Digicel Foundation in verschillende markten scholen opgezet, waarvan 178 in Haïti. De belofte van de Digicel Foundation is om bij te dragen aan het creëren van een wereld waarin niemand achterblijft en onderwijs vormt daar de kern van voor een kind”, zegt de CEO van Digicel Suriname, Deonarine Gopaul.

“De gebouwen van de Hendrikschool verkeren reeds jaren in zeer slechte staat. Van delen van het plafond die naar beneden vallen tot gaten in de vloer.” De directie, het personeel en de leerlingen zijn enorm dankbaar dat zij ondersteuning krijgen van Digicel voor renovatie van de school.

“Als de werkzaamheden zijn afgerond kunnen de leerlingen en het personeel binnenkort in een veilige, kindvriendelijke omgeving lessen volgen en verzorgen”, zegt Melitia Dahlberg, waarnemend directeur van de Hendrikschool. Deze school heeft op 8 mei haar 133-jarig bestaan herdacht.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

1 REACTIE

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDigicel Suriname geeft US$ 100.000 uit aan renovatie Hendrikschool