maandag 4 maart 2024
25 C
Paramaribo
7 C
Amsterdam
0
(0)

Digicel heeft delen Hendrikschool gerenoveerd

lees ook ...

Finabank-directeur: “Surinaamse banken werken niet mee aan k...

Eblein Frangie, directeur van de Finabank, heeft in een recent interview via ABC Nieuws gezegd, dat commerciële banken in Suriname niet betrokken zijn bij koersspeculatie. Frangie benadrukte dat banke...

President Santhoki was gisteren aanwezig bij de oplevering van de gerenoveerde Hendrikschool. In het kader van community service, en het feit dat onderwijsinstellingen moeten voldoen aan minimale eisen, heeft Digicel Suriname de renovatie gedaan van de school die in erge staat verkeerde. President Santhoki sprak lovend van maatschappelijk verantwoord ondernemen door de telecomprovider. Marie levens wees op public-private partnership (ppp).

De telecomprovider schonk ook tien computers ter waarde van US$.7.500.- en internet ter waarde van US$. 25.000.- door tussenkomst van de CEO Dennis O’Brien. Leerkrachten zijn zeer onder de indruk van de ondersteuning van de provider. Nu kunnen zij de leerlingen een gepaste omgeving aanbieden. Dit zal hen motiveren.

Minister Marie Levens van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur sprak van een public-private partnership (ppp), waar in samenwerking met Digicel het voorgebouw en enkele lokalen na drie maanden nu prachtig erbij staan.

President Santokhi wees op het belang van het onderwijs voor zowel de jongeren als de rest van de Surinaamse gemeenschap. Hij stimuleerde het bedrijf aan om dit te blijven doen, zodat de connectiviteit met de gemeenschap word bevorderd. De telecomprovider  wil op dit gebied een voorbeeld zijn voor andere bedrijven.

Hendrikschool staat vanaf 2002 op de Werelderfgoedlijst van de Unesco en heeft een speciale plek in de Surinaamse geschiedenis. Prominente Surinamers, waaronder president Johan Ferrier, kunstenaar Erwin de Vries, dokter Sophie Redmond, politicus Jagernath Lachmon en minister Marie Levens zijn leerling geweest op deze school.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDigicel heeft delen Hendrikschool gerenoveerd