woensdag 31 mei 2023
24.2 C
Paramaribo
12.8 C
Amsterdam
0
(0)

Dienstverlening PCS aan OM

lees ook ...

Suriname viert Memorial Day, eert helden uit de USA!

Memorial Day is een federale feestdag in de Verenigde Staten voor het eren en rouwen van de Amerikaanse militairen die het leven hebben gelaten tijdens hun dienst in de strijdkrachten. Memorial Day, o...

De waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh en de algemeen directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) drs. Raj Jadnanansing, hebben op woensdag 26 oktober 2022 een overeenkomst van dienstverlening ondertekend.

In de overeenkomst is onder andere overeengekomen dat het PCS psychologische en/of psychiatrische rapportages zal uitbrengen ten behoeve en op aanvraag van de justitiële autoriteiten, waaronder het Openbaar Ministerie (OM).

Door voormelde rapportages van de (gerechts)deskundigen en ervaren rapporteurs van het PCS zullen de justitiële autoriteiten, met name de Kantonrechter, het Hof van Justitie of het OM enig inzicht krijgen in de toestand oftewel reikwijdte van de geestelijke vermogens van de verdachten of veroordeelden, zulks ter bepaling van onder andere de strafmaat en/of kans op recidive.

Met de ondertekening van deze overeenkomst is de dienstverlening vanuit PCS naar de rechterlijke macht hervat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDienstverlening PCS aan OM