zaterdag 15 juni 2024
26 C
Paramaribo
15.4 C
Amsterdam
0
(0)

Dienstverlening PCS aan OM

lees ook ...

Minister Ramdin: “Energie zal Suriname in wereldwijde ...

Tijdens de Suriname Energy, Oil & Gas Summit (SEOGS) 2024 hebben ministers uit de regio de impact van de opkomende olie- en gassector op de dynamiek in Suriname en de bredere Caraïben besproken. M...

De waarnemend procureur-generaal Garcia Paragsingh en de algemeen directeur van het Psychiatrisch Centrum Suriname (PCS) drs. Raj Jadnanansing, hebben op woensdag 26 oktober 2022 een overeenkomst van dienstverlening ondertekend.

In de overeenkomst is onder andere overeengekomen dat het PCS psychologische en/of psychiatrische rapportages zal uitbrengen ten behoeve en op aanvraag van de justitiële autoriteiten, waaronder het Openbaar Ministerie (OM).

Door voormelde rapportages van de (gerechts)deskundigen en ervaren rapporteurs van het PCS zullen de justitiële autoriteiten, met name de Kantonrechter, het Hof van Justitie of het OM enig inzicht krijgen in de toestand oftewel reikwijdte van de geestelijke vermogens van de verdachten of veroordeelden, zulks ter bepaling van onder andere de strafmaat en/of kans op recidive.

Met de ondertekening van deze overeenkomst is de dienstverlening vanuit PCS naar de rechterlijke macht hervat.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDienstverlening PCS aan OM