donderdag 6 oktober 2022
32.7 C
Paramaribo
15.7 C
Amsterdam
0
(0)

Dienstverlening luchtverkeer aangepast na actie Satca

lees ook ...

Auto in brand gevlogen

Een voertuig is door tot nog toe onbekende reden in de vroege ochtend van woensdag 28 september in de garage van een woning aan de Plaats Vleetstraat in het district Nickerie totaal afgebrand. De p...

Het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft de dienstverlening aangepast na de actie van de luchtverkeersleiders. De luchtverkeersleiders, verenigd in de Suriname Air Traffic Controllers Association (Satca), eisen dat zij uit het FISO-betaalsysteem treden. Er is daarover een brief gestuurd naar minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT).

Volgens de bewindsman hebben de luchtverkeersleiders zitting in een werkgroep, die zich buigt over het wensenpakket. Hij begrijpt daarom niet waarom er nu voor het uiterste middel gekozen wordt door het werk neer te leggen. De minister betreurt daarom de actie.

De gevolgen voor het luchtverkeer zijn merkbaar. Momenteel wordt de dienstverlening ‘gedowngraded’. Dit houdt in dat de dienstverlening op het vliegveld Zorg en Hoop normaal plaatsvindt tussen 8:00 uur ’s morgens en 16:00 uur. Voor internationale vluchten op de Johan Adolf Pengel Luchthaven wordt er ondersteuning geboden door gepensioneerden en militairen die op dit gebied getraind zijn. Dat houdt in dat internationale vluchten alleen tussen deze tijden zullen kunnen plaatsvinden.

Jubithana kan nu nog niet aangeven als een vertraging optreedt als gevolg van de aangepaste dienstverlening. De luchtvaartmaatschappijen hebben vandaag een brief ontvangen van het ministerie, waarin de beschikbare tijden worden aangegeven. Zo kunnen zij de vluchtschema’s aanpassen, indien mogelijk.

De minister heeft zaterdag per brief gereageerd op de actie van de luchtverkeersleiders. Satca heeft aangegeven zich te houden aan het ingenomen standpunt. Er zal in regeringsverband verder gesproken worden over deze kwestie.

En.. wat vond je van dit artikel?

-- Advertentie / POJ - 218001 --
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

redactie tip

meer Suriname

meer Suriname nieuws »

meest gelezen

HomeSurinameDienstverlening luchtverkeer aangepast na actie Satca